Enduro

Enduro World Cup 2021: zilveren en bronzen medaille voor Maxime Warenghein en Jéremy Herinne

We keren terug naar de laatste ronde van het Wereldkampioenschap enduro op 15 en 16 oktober in Langeac (Frankrijk) met meerdere landgenoten aan de start. In de koninginnen klasse, de Enduro GP, werd Brad Freeman er tot wereldkampioen gekroond. De Italiaan Matteo Pavoni (TM) won de Enduro Junior titel.

Doot een blessure aan de vinger kende Antoine Magain niet zijn beste WK weekend in Frankrijk. De Sherco-rijder moest zich tevreden stellen met een 16de plaats scratch op zaterdag en een 12de plaats de volgende dag (5 en 3 in Enduro 1). Hij eindigde het Enduro 1 Wereldkampioenschap op de 4e plaats, slechts op 4 punten van de 3de trede van het podium bezet door Samuele Bernardini.

Terwijl hij kampioen kon worden in zijn Open 2S-klasse, raakte Maxime Warenghein zaterdag geblesseerd en moest hij opgeven. Hij eindigde echter 2de in het eindklassement van de S2 World Cup.

Jéremy Herinne wist ondertussen zeer goede prestaties neer te zetten tijdens de laatste GP en eindigde als derde in de Open 4S categorie op de eerste en tweede op de tweede dag. Hij sluit de Enduro Open 4S World Cup als derde af.

De BMB rijders maakten ook deel uit van het BMB-clubteam en de 'BMB-club' behaalde de derde plaats in het eindklassement.

Foto's: Pauline Vallerand

Partners

Back to top button