Trial

Podiumplaatsen voor Eloise Rahir en Emile Mattheeuws op het EK trial in Tsjechië

Tijdens het weekend van 7 en 8 augustus jongstleden kwamen twee Belgische trial piloten aan de start in Kramolin. De Tsjech Pavel Karkos had rond het historische motorcross circuit enkele heel mooie zones uitgetekend die zowel door de rijders, als door de toeschouwers, bijzonder gesmaakt werden.

De uit Verviers afkomstige Eloise Rahir maakte haar debut in de laagste dames klasse op een TRS getuned door Dany Crosset. Ze behaalde een mooie tweede plaats en deze gaf haar recht op plaats drie in de eindstand.

Eloise Rahir: “Ik ben heel tevreden dat ik samen met mijn papa Ely de lange verplaatsing gemaakt heb om dit jaar nog eens van het EK te kunnen proeven. De zones zijn natuurlijk van een hoger niveau dan ik gewoon ben, maar het behaalde resultaat vraagt om meer. Volgend jaar wil ik er dan ook graag terug bij zijn.”

Door de huidige leider in het Belgisch kampioenschap bij de inters Emile Mattheeuws werd hoopvol uitgekeken naar een podiumplaats voor zijn laatste aantreden in de Junior Cup klasse in dit Europees kampioenschap. Emile nam een heel goede start en loste zonder grote problemen de verwachtingen in. Hij eindigde op een mooie derde plaats, na de klepper Harry Hemingway en de plaatselijke vedette David Fabian. In de eindstand van het Europees kampioenschap werd hij vierde op slecht vijf luttele puntjes van het podium.

Emile Mattheeuws: “Blij om op deze manier mijn Europees Junior Cup avontuur te kunnen afsluiten. De zones lagen me goed en na een goede start ben ik nooit in grote problemen terecht gekomen. Ik bedank alle aanwezige supporters die speciaal voor mij de verplaatsing naar Kramolin hebben gemaakt.”

De twee aanwezige Belgen keerden dus tevreden huiswaarts en zien er naar uit om in 2022 terug te kunnen aantreden in het Europees trial kampioenschap.

Tekst en foto's: Philippe Damiaens

Partners

Back to top button