Motorcross

Het Wereldkampioenschap Motorcross zijspannen opent in Jinin

Eindelijk gaat op zondag 22 augustus a.s. nu ook het FIM Wereldkampioenschap Motorcross Zijspannen van start in Jinin (Tsjechië). Het wereldkampioenschap is herleid tot slechts 4 wedstrijden (corona weet u wel) met ook nog Oss (19/9/NL), Lange Motokeskus (26/9/EST) en Kramolin (10/10/CZE) op het programma.

Het is in de eerste plaats uitkijken naar 'onze' Marvin Vanluchene die met zijn (nieuwe) Nederlandse bakkenist Robbie Bax meestrijd voor de wereldtitel! In het laatste WK 'pré-corona' werd Marvin samen met Ben Van Den Boogaart nog tweede in de WK eindstand na het zijspanduo Etienne Bax / Kaspars Stupelis.

De overige landgenoten aan de start in Jinin zijn Davy Sanders (9de in WK 2019) met zijn Franse bakkenist Johnny Badaire en Glenn Van der Schraelen met Jens Mans. Een aantal Belgische bakkenisten kozen voor een Nederlandse piloot: Koen Hermans met Glenn Janssens , Justin Keuben met Niki Debruyne en Thom van de Lagemaat met Robbe de Veene.

Je kan de wedstrijden live volgen via de website van de FIM promotor: https://www.fimsidecarcross.com/ 

Belgisch kampioenschap zijspancross

Ondertussen is ook het Belgisch kampioenschap begonnen met op 18 juli de eerste manche in Wachtebeke die gewonnen werd door Marvin Vanluchene voor Jason Vandaele. In de tweede wedstrijd op 8 augustus in Rijkevorsel was het Jason Vandaele die met de zege aan de haal ging voor Marvin Vanluchene die wel met meer punten aan de leiding staat in het BK.

De BK finale vindt plaats op  12 september in Houtvenne.

Alle zijspan teams worden echter ook verwacht op 29 augustus in Wachtebeke. Deze wedstrijd telt dan wel niet mee voor het BK maar is wel een goede voorbereiding op de volgende WK/BK wedstrijden!

Zijspancross der Naties

Op 2 en 3 oktober zal in Dardon-Geugnon (Frankrijk) ook nog de Zijspancross der Naties plaatsvinden. Manager Wim Verbrugghe zal weldra de Belgische selectie bekend maken.

 

Partners

Back to top button