Snelheid

Kalender snelheid 2021: welke klasse rijdt waar?

De kalender snelheid 2021 met de klassen op het programma van elke wedstrijd werd gepubliceerd. De kalender heeft een aantal interessante nieuwigheden in petto! Er werd een akkoord gevonden met de promotor van de Franse Proclassic series zodat onze Supersport en Superbike Youngtimer klassen met deze serie voor BK punten kunnen samenrijden op het circuit van Spa-Francorchamps in het kader van het Bikers' Classic evenement begin juli. Ook de 'moderne' Supersport en superbikes hebben na jaren opnieuw een BK wedstrijd op het mooiste circuit ter wereld op 25 en 26 september.

Een andere belangrijke nieuwgheid is het 'jeugdprogramma' met het Belgisch Kampioenschap en de BeNeLux trophy Supersport 300. Zij krijgen 6 wedstrijden aangeboden op telkens een andere permanente omloop.

Het circuit van Zolder heeft ook opnieuw een vaste stek gekregen op de BMB kalender met een BK endurance wedstrijd over 4 uren op 3 juni, het BK & BeNeLux trophy Supersport, Superbike en Supersport 300 én BK Supertwin/Stocktwin op 19 juni en 4 wedstrijden tellende voor het Vlaams kampioenschap waar ook alle BMB jaarvergunninghouders welkom zijn.

Het seizoen start met een trainingsdag op het circuit Jules Tacheny van Mettet op 27 maart en de openingswedstrijd in Croix-en-Ternois op 9, 10 en 11 april.

Voor de wedstrijden in België dient er rechtstreeks bij de organisatoren worden ingeschreven (tenzij anders aangekondigd), voor de buitenlandse wedstrijden zullen de inschrijvingen digitaal verlopen via de BMB website.

Hoe het corona virus deze kalender nog zal besmetten is momenteel koffiedik kijken maar wat wel zeker is dat onze organisatoren helemaal klaar zijn en er alles zullen voor doen om jullie te kunnen laten racen in de best mogelijke omstandigheden!

Raadpleeg de BMB kalender snelheid met klassen 2021

Partners

Back to top button