Belgian Endurance-cross (BEX)Enduro

Info seizoen 2021 Belgian Endurance-cross

De BMB werkgroep Belgian Endurance-cross (BEX) vergaderde onlangs digitaal om het seizoen 2021 voor te bereiden. We hopen het seizoen te kunnen starten op 1 mei in Bergen met een endurance-cross van 5 uren. Een aantal wedstrijden moeten nog op de BEX kalender worden toegevoegd (Warnant, Hautrage), de organisatoren zijn nog in contact met de lokale overheden en/of terreineigenaars. Er zal ook nog een extra wedstrijd worden voorzien in Frankrijk (6 uren van d'Amiens) zodat de kalender van het Belgisch kampioenschap Belgian Endurance-cross in principe uit 5 of 6 wedstrijden zou bestaan. Hoogtepunt van het seizoen zijn uiteraard de 12 uren van La Chinelle (buiten kampioenschap).

De belangrijkste wijziging voor het seizoen 2021 is de formule voor de BEX kids wedstrijden. Voor de kids wedstrijden, in een formule 1 rijder / 1 motorfiets,  zal de wedstrijd over 2 reeksen van elk 30 minuten worden verreden. Een cross finale van ongeveer 12 tot 15 minuten kan aan het programma worden toegevoegd. Deze finale zal niet in rekening worden gebracht voor het eindklassement van de Endurance.

We herinneren er ook aan dat sinds vorig seizoen, alle deelnemers moeten in het bezit zijn van een specifieke BEX-vergunning. Deze kan gecombineerd worden met vergunningen in andere disciplines (enduro, motorcross, supermoto, enz) wat de meest voordelige manier is om aan de BEX wedstrijden én wedstrijden van een andere discipline deel te nemen.

Raadpleeg alle belangrijke info over het  seizoen 2021 : Info seizoen Belgian Endurance-cross (BEX) 2021

 

Partners

Back to top button