Belgian Endurance-cross (BEX)

De 12 Uren van La Chinelle op weg naar de 45ste editie

De persconferentie voor de 44ste editie van de 12 Heures de la Chinelle werd op vrijdag 21 juni georganiseerd in de kantoren van Event See. Het evenement staat dit jaar in het teken van vernieuwing en het trio dat nu aan het roer staat kijkt alvast uit naar een indrukwekkende 45ste editie.

“Een paar weken geleden,” legt Event See-baas David Rossomme uit, “werd ik gecontacteerd door Rudy Noël (organisator van de laatste twee edities van de Chinelle). Hij vertelde me dat hij zich onverwijld wilde terugtrekken uit de organisatie, een jaar voor het einde van het contract dat we samen hadden ondertekend. Drie maanden voor de wedstrijd was dit natuurlijk een domper, maar ik ben op zoek gegaan naar oplossingen en ik ben bijzonder blij te kunnen aankondigen dat de Chinelle deze zomer inderdaad doorgaat”, vervolgt de man die het stokje van Joël Robert overnam om al 10 jaar lang het populairste endurance off-road -evenement op de kalender te organiseren.

“Ik kon niet terugkomen als organisator omdat mijn huidige drukke agenda dat niet toelaat,” vervolgt David Rossomme. “Dus heb ik oplossingen gevonden met mijn vertrouwde partners. Event See zal dus niet als organisator zoals in het verleden, maar als coördinator fungeren. Vandaag kunnen we jullie verzekeren dat de editie 2024 van de Chinelle doorgaat zoals gepland en dat we al druk bezig zijn met de voorbereidingen voor de editie 2025, die heel bijzonder zal zijn omdat het de 45ste editie wordt.

“Op het terrein zullen twee partners die ik goed ken en die het evenement ook goed kennen, de leiding hebben”, voegt Rossomme eraan toe. “Enerzijds zal de club van Dinant instaan voor de sportieve kant van het evenement, anderzijds heb ik Go Team gevraagd om de festiviteiten rondom La Chinelle, die de laatste jaren een beetje in de vergetelheid is geraakt, nieuw leven in te blazen.

Wat betreft de randanimatie kan ik al aankondigen dat de presentatie van de rijders op vrijdag plaatsvindt in Philippeville, een stad die ook een belangrijke partner is van de organisatie. “Ik ben gerustgesteld door de terugkeer van David aan het roer van de organisatie,” zegt de burgemeester van de stad, Jeremy De Martin, “want ik moet toegeven dat we nogal wat vragen hadden over de toekomst van het evenement. Het is een belangrijk evenement voor ons en we hopen natuurlijk dat het zo lang mogelijk doorgaat. We zijn dan ook verheugd dat we de rijderspresentatie opnieuw in het hart van de stad kunnen organiseren. Ik wil ook benadrukken dat we ons terdege bewust zijn van de impact die de 12 Uur van La Chinelle kan hebben, veel meer dan de wedstrijd zelf. La Chinelle betekent ook maanden van voorbereiding voor de teams en tal van activiteiten die in de regio worden georganiseerd om hun deelname te financieren. Dit alles zorgt voor activiteit, maar ook voor essentiële sociale banden.

Sportief gezien zal de Chinelle worden geleid door de club van Dinant, onder voorzitterschap van Alain Viroux. “La Chinelle heeft natuurlijk een heel speciaal plekje in mijn hart, want ik nam aan de eerste Chinelle deel samen met mijn vader. We waren nummer 1. Sindsdien ben ik op verschillende niveaus betrokken geweest bij de organisatie en het is natuurlijk een grote eer voor alle leden van onze club om vandaag de sportieve leiding van de wedstrijd over te nemen met onze club.

“We hebben de inschrijving een beetje laat geopend, maar we volgen de gebruikelijke procedure, met inschrijvingen die al vlot binnenlopen en al een aantal top teams die zich hebben ingeschreven, waaronder de officiële Sherco van Antoine Magain, de winnaar van vorig jaar”, vervolgt Alain Viroux.

Ludger Castin, hoofd van evenementenbedrijf Go Team, is ook enthousiast over de toekomst van het evenement. “Ik denk dat de Chinelle nu kan rekenen op een solide team om de toekomst te verzekeren,” zegt hij. “Ik ken het evenement goed; ik was er als toeschouwer bij tijdens de eerste editie. We gaan er alles aan doen om het zijn oorspronkelijke karakter als volksfeest terug te geven. We hebben partners nodig om ons daarbij te helpen, maar ik moet zeggen dat ik tot nu toe aangenaam verrast ben door het enthousiasme dat de 12 Heures de la Chinelle nog steeds losmaakt. Samen met David en de club van Dinant gaan we er weer een geweldig motorfestival van maken, vooral door alle lokale dienstverleners die we bij de organisatie kunnen betrekken in de schijnwerpers te zetten.

De 12 Uren van La Chinelle staan dus weer op het programma voor hun 45ste verjaardag… en laten we hopen dat er nog vele zullen volgen!

Afspraak op 9, 10 en 11 augustus op de esplanade van Franchimont.

Partners

Back to top button