Enduro

Overwinning van Antoine Magain in het Wereldkampioenschap Enduro

Bettola, een stad in de provincie Piacenza in de regio Emilia-Romagna in Italië, was dit weekend gastheer van de 4de GP van het wereldkampioenschap enduro. Het was een weekend in twee delen, waarbij de eerste dag werd verreden onder droge omstandigheden en de tweede dag onder moeilijke omstandigheden na de hevige stortbuien die de regio teisterden.

Als winnaar op zaterdag voor Brad Freeman en Andrea Verona, kon de voorlopige EnduroGP leider Josep Garcia op zondag geen fouten vermijden en verloor van Andrea Verona en Steve Holcombe. Achter het trio Verona/Holcombe/Garcia vinden we… Antoine Magain!

Onze landgenoot zorgde zondag voor een verrassing in de modder door de dag af te sluiten op een prachtige 4de plaats algemeen en pakte daarmee zijn eerste overwinning op wereldniveau, want de Sherco-coureur was de snelste in de Enduro3-categorie. Een geweldig resultaat! De dag ervoor had de rijder uit Nismes al een prima dag achter de rug met een 9de plaats algemeen, goed voor de 4de plaats in zijn klasse. Een uitstekend weekend voor onze landgenoot!

Nu gaat het naar Slowakije voor de 5de ronde van het EnduroGP-kampioenschap, gepland op 12-14 juli.

Tekst: MXmag.be
Foto: Frédéric CAUCHY

Partners

Back to top button