Snelheid

BeNeLux Trophy in Zolder: Ancia beste bij de SBK, Luca de Vleeschauwer bij de SSP

Op zaterdag 5 september vond de tweede manche van de BeNeLux Trophy Superbike & Supersport plaats op het circuit van Zolder. De wedstrijd telde zoals steeds ook mee voor het Belgisch Kampioenschap.

De Superbike rijders kregen twee tijdstrainingen voor de wielen, eentje op een kletsnatte baan en eentje op een verraderlijk half opgedroogde baan. Na een uitstapje in de grindbak van Ancia stonden Nicky De Wit, Sander Claessen en Sebastien le Grelle op de eerste startrij.

Ancia moest genoegen nemen met de negende stek, maar vanaf de eerste meters was de BMW rijder onstuitbaar. Tweemaal deed Ancia dit huzarenstukje over en remonteerde leider Claessen. In de eerste wedstrijd die na de rode vlag, toen Thierry Vanhollebeke zijn machine in de Lucien Bianchi bocht in het decor parkeerde, gelukkig zonder al teveel erg voor de betreffende rijder, slechts over 5 ronden werd gehouden en in de herneming over de volledige 9 ronden. Aprilia rijder Claessen dus tweemaal op twee en de derde plaatsen op het podium waren eerst voor De Wit en dan voor Le Grelle. Andere piloten in de voorste gelederen waren, Aelterman, Jolande Van Westrenen, Denny Lannoo, Yves Bollaerts en Vincent van Melderen.

Supersport

In de Supersport klasse, die tussen hun 'dikke broers' zich een weg moesten banen waren er twee wedstrijden te zien met een hoog sportief karakter en tevens groot spanningsveld. Met Luca de Vleeschauwer, Kenny Meersman, Noah Lequeux en Gian Mertens, was er een kwartet dat op het scherp van de snede met elkaar vocht voor de podiumplaatsen. De Vleeschauwer nam tweemaal de zege voor zijn rekening, met minimale verschillen op de rest van de 600cc rijders. In de verkorte eerste manche werd Meersman tweede, van kortbij gevolgd door Lequeux. In de herneming nam Lequeux wel de tweede positie voor zijn rekening en snoepte Mertens, op de Kalex (buiten klassement), in de laatste hectometers de derde plaats af van Meersman. Bij het BK SSP juniors staat Noah Lequex, ondanks zijn ruime race ervaring nog steeds ruim aan de leiding, maar met Jordy Nijs en Benjamin Van Acker, stonden er weer nieuwe gezichten op het erepodium.

Tekst & Foto's : Jan Vermeer

Meer info en foto's op de Facebook pagina Benelux Trophy

Uitslag, klik hier

Klassementen, klik hier.

 

Partners

Back to top button