Snelheid

Lorenz Luciano neemt knappe start in de Northern Talent Cup

Op 8 en 9 september vond de eerste wedstrijd van de Northern Talent Cup plaats op de Sachsenring. Onze Junior Black Knights, Lorenz Luciano en Amélie Triffet, van de Belgian Motorcycle Academy waren na de testsessies in Oschersleben klaar voor deze openingswedstrijd. 

Lorenz liet zich in de vrije trainingen al opmerken met de 4de en 3de trainingstijd van de 25 deelnemers. Amélie Triffet heeft haar kansen spijtig genoeg niet kunnen verdedigen na een zware valpartij. Gelukkig kwam ze er zonder breuken vanaf. Lorenz kwalificeerde zich uiteindelijk als 4de.

Thuisrijder Freddie Heinrich won de eerste reeks voor Jacobo Hosciuc. Lorenz Luciano streed mee voor de eerste plaats maar had op 2 ronden van het einde af te rekenen met een geblokkeerde versnellingsbak. Hij slaagde er alsnog in om al bij zijn eerste deelname de derde trede van het podium te beklimmen! 

De tweede reeks moest worden stopgezet na een rode vlag. Lorenz die opnieuw voorin startte, passeerde in 5de positie de aankomstlijn. Drie en vijf dus maar er had zelfs nog meer in gezeten!

De volgende wedstrijd vindt al plaats van 10 tot 13 september op Eurospeedway Lausitz circuit.

Meer info: https://www.northerntalentcup.com/

 

Partners

Back to top button