E-bike

De BMB E-bike challenge 2020 bestaat uit 6 races!

De oproep die we eind 2019 lanceerden voor de organisatie van wedstrijden tellende voor de nieuwe BMB E-bike challenge 2020 kende een groot succes. De kalender van deze nieuwe competitie voor elektrisch mountainbikes bevat momenteel 6 wedstrijden zowel in Vlaanderen als in Wallonië.  Elke organisator bepaalt zelf het wedstrijdformaat. Zo zal de openingswedstrijd op 7 maart in Hautrage uit 2 reeksen van 1 uur bestaan georganiseerd op het circuit van de Belgian Endurance-cross wedstrijd.

Op 24 mei zal in het kader van Bikersland de 2de E-bike race worden georganiseerd op en rondom het circuit van Mettet in een MX formaat. RAMC Mons zal op de mijnsite van Ciply een combinatie van extreme enduro, trial en MX aan de deelnemers aanbieden. Op 22/08 wordt in de Hotond arena van Kluisbergen de 2de E-bike wedstrijd voorzien in hetzelfde MX formaat als vorig jaar. Op 10/10 zal in het kader van de BEX wedstrijd in Vitrival de voorlaatste manche plaatsvinden met de finale op 18 oktober opnieuw op het strand en in de duinen van Oostende en Bredene.

De wedstrijdformule zal door elke organisator vastgelegd worden in het bijzonder reglement van de wedstrijd.

Licenties

Er werd voor deze nieuwe BMB E-bike challenge een specifieke licentie ontwikkeld die via onze toepassing My FMB-BMB kan onderschreven worden, zowel op jaarbasis als per wedstrijd. Alle overige BMB sportcompetitie jaarvergunningen (motorcross, enduro, supermoto, snelheid, classic bike, trial, BEX, speedway) zullen echter ook geldig zijn!

Klassen – klassement

Er worden 2 klassen voor de BMB E-bike challenge voorzien, een klasse tot 25 km/u en + 25 km/u. De motor mag enkel ondersteuning wanneer de fietser trapt. Fietsen die niet aan deze reglementering voldoen kunnen deelnemen in de open klasse buiten klassement.

De winnaars van de BMB E-bike challenge zullen worden gehuldigd tijdens de jaarlijkse BMB prijsuitreiking.

Kalender

  • 7/3 Hautrage – type endurance-cross (BEX)
  • 18/04 Oostende – type strandrace (samen met Mountainbike wedstrijd)
  • 24/05 Mettet – type cross (Bikersland organisatie)
  • 26/7 Mons (RAMC Mons) – type trial/extreme enduro/cross finale
  • 22/08 Kluisbergen – type cross – Mountainbike van Vlaanderen organisatie
  • 10/10 Vitrival – type endurance-cross (BEX)

 

Raadpleeg het volledige reglement via volgende link: https://fmb-bmb.be/nl/content/reglement-bmb-e-bike-challenge-2020

Partners

Back to top button