Belgian Endurance-cross (BEX)

Inschrijvingen BEX wedstrijden in Hautrage en Bergen geopend

Het Belgian Endurance-cross (BEX) seizoen start vroeger als gewoonlijk met de openingswedstrijd in Hautrage op zondag 8 maart. De rijders krijgen er een endurance van 5 uren, opgesplitst in een reeks van 3 uren en 1 van 2 uren, voorgeschoteld. Naast de DUO BEX1 en DUO BEX2 teams zal er dit jaar ook kunnen gereden worden als SOLO rijder of VINTAGE rijder (3 uren). Tenslotte wordt ook de jeugd niet vergeten. De BEX KIDS rijder er 2 reeksen van 40 minuten. Een andere nieuwigheid is de wedstrijd voor E-BIKES (1 uur) maar daarover volgt later meer nieuws.

De tweede BEX wedstrijd vindt plaats op de site van le Bois Brûlé in Ghlin (Mons) op 1 mei. RAMC Mons is aan de tweede editie toe van haar internatioinale Endurance du Doudou. Er is een endurance van 5 uren (1 reeks) voorzien voor de DUO teams. De reeks voor de SOLO en VINTAGE rijders wordt na 3 uur afgevlagd. Ook de BEX KIDS rijder in Mons 2 reeksen van 40 minuten.

De inschrijvingen voor deze beide wedstrijden zijn geopend en verlopen uitsluitend via het elektronisch inschrijvingsformulier gepubliceerd op deze website. De Bijzondere Reglementen worden eerstdaags gepubliceerd. Het BEX sportreglement 2020 kan je wel al raadplegen.

Rijders die met een vergunning 1 manifestatie willen deelnemen kunnen deze vooraf aanvragen via My FMB-BMB (Magelan) wat 15 EUR voordeliger is dan deze ter plaatse te onderschrijven!

Herinnering:de jaarvergunningen enduro, motorcross en supermoto zullen niet meer geldig zijn voor de BEX. Een bijkomende BEX vergunning zal moeten worden onderschreven!

Links:

– Info en inschrijvingen BEX Hautrage 8/03/2020 – Afsluiting 4/03

– Info en inschrijvingen BEX Mons 01/052020 – Afsluiting 15/04

– Sport reglement BEX 2020 

 

 

Partners

Back to top button