E-bike

BMB lanceert E-bike challenge 2020

In 2019 werden er 4 demo wedstrijden voor E-bikes (Elektrische mountainbike fietsen) georganiseerd, in Beringen, Mettet, Kluisbergen en Oostende. In 2020 zal er een BMB E-bike challenge worden gelanceerd bestaande uit verschillende wedstrijden. De organisatoren van 2019 hebben reeds toegezegd om opnieuw een wedstrijd te organiseren in 2020 die zal meetellen voor deze nieuwe BMB E-bike challenge. Alle clubs (VMBB en FMWB) hebben echter de mogelijkheid om een wedstrijd voor deze nieuwe challenge te organiseren, eventueel in het kader van een evenement dat zij op de BMB kalender 2020 hebben ingeschreven.

Elke organisator is vrij om een wedstrijdformule voor te stellen, dit kan dus zowel type 'motorcross' , 'enduro', 'endurance-cross', 'trial', of een combinatie van diverse disciplines zijn. Alle voorstellen zijn welkom. Voor elke wedstrijd zal een bijzonder reglement moeten worden opgesteld dat zal moeten worden goedgekeurd door de BMB sportcommissie.

De organisatiekosten zullen zoveel mogelijk worden beperkt. De BMB zal een aantal officials aanduiden (sport, technisch en/of tijdopname) en er dient uiteraard een geldige verzekering via de respectievelijke aangesloten bond (VMBB/FMWB) onderschreven worden. In functie van het aantal wedstrijden, zal er tevens een BMB subsidie worden voorzien. Er zullen een aantal kwaliteitscriteria gerespecteerd moeten worden (vb. promotie, video, enz).

Clubs die hiervoor interesse hebben worden verzocht hun kandidatuur tegen uiterlijk 5 januari 2020 in te dienen. In de loop van de maand januari zal er een vergadering worden voorzien met alle kandidaat-organisatoren.

Partners

Back to top button