Snelheid

Wie wint de 6 uren Moto van Spa-Francorchamps?

Met bijna 65 ingeschreven teams zal de startgrid van de 6 Heures Moto Spa-Francorchamps 2019 bijzonder goed gevuld zijn. De aankondiging van de terugkeer van het Wereldkampioenschap Endurance op het mooiste circuit ter wereld (in 2022) heeft teams en coureurs niet onverschillig gelaten. Sommigen komen duidelijk op verkenning, anderen komen om hun niveau te meten. Nog anderen hebben als enige ambitie de eindstreep te halen van de enige endurance race voor moderne motorfietsen in België. Op zondag 18 augustus belooft de 6 Hours Moto van Spa-Francorchamps dan ook een intense show met een strijd op alle niveaus.

We hebben zelden zoveel kanshebbers op het podium gezien en vooral zoveel grote namen uit de Belgische en internationale snelheidswereld. We denken dan ondermeer aan voormalig MotoGP-rijder, Xavier Siméon, die uitkomt voor het Yamaha R1 Dunlop-testteam met de Fransman Julien Da Costa. De belangrijkste concurrentie verwachten van Grégory Fastré met het Mototech-team van David Drieghe, de duidelijke winnaar van vorig jaar.
 
Net als Greg Fastré is Marc Fissette een meervoudig winnaar van de 6 Hours of Spa (hij won in 2015, 2016 en 2017). Marc rijdt samen met Stéphane Mertens en Didier Jadoul in het team Ducati Luxembourg, ongetwijfeld het meest ervaren team van deze 6 uur.

Met zijn ervaring in het IDM (Duits Superbike-kampioenschap) waar hij vorig seizoen schitterde met een tweede plaats, weet Bastien Mackels ook hoe het moet in de Endurance. Na een moeilijke start van het seizoen (zijn team koos voor een korte onderbreking) keerde hij terug naar de competitie tijdens de 8 Hours of Oschersleben en werd uitgenodigd om de 8 uren van Suzuka voor te bereiden. Samen met co-rijder Wim Van Den Broeck in het team Wilbers J & I Racing, zijn zij dan ook een grote kanshebber op de eindoverwinning.

En vergeten we ook niet het Phenix Racing Inter-team met Fabien François, Marin Fritz en Bobby Bas, het Trax Racing Team (Niels Hattas, Dennis Vermoesen, Marty Debruyne) of het Engelse team Seton Tuning (Phil Seton, Pat Sheridan) …

De eerste kwalificatiesessie is gepland vanaf 9:00 op zondag 18.

Alle info op www.6heuresmoto.com

Partners

Back to top button