Belgian Endurance-cross (BEX)

Belgian Endurance-cross kampioenschap start op het internationale MX circuit le Bois Brûlé

Nu woensdag 1 mei opent het Belgisch Kampioenschap Endurance-cross (BEX) in Ghlin (Bergen). Het is voor de eerste keer dat RAMC Mons, bekend van de organisatie van talrijke internationale motorcross en trial wedstrijden, een BEX wedstrijd organiseert. Het circuit maakt gebruik van het bekende internationale motorcross circuit 'le Bois Brûlé" maar ook van een aantal off-road wegen rondom. De teams krijgen een parkoers van ongeveer 3500 meter voorgeschoteld. Momenteel hebben er zich 91 teams van 2 rijders ingeschreven. De voorinschrijvingen werden afgesloten. Teams die alsnog willen inschrijven dienen de organisator per e-mail te contacteren om na te gaan of er nog voldoende plaatsen beschikbaar zijn.

Het BEX kampioenschap is toegankelijk voor vergunninghouders enduro, motorcross en supermoto. Er kan uiteraard ook met dagvergunningen worden deelgenomen. De BMB website werd onlangs aangepast met een volledig apart gedeelte voorbehouden aan de BEX discipline (klik op sport – Belgian Endurance-cross)

De endurance du Doudou is een wedstrijd over 5 uren voor duo teams onderverdeeld in de klassen BEX1, BEX2 of Pré '90. Op het programma staat er ook een wedstrijd BEX kids (8 tot 15 jaar) over 2 wedstrijdreeksen van 40 min. Hiervoor kan er nog ingeschreven worden bij de organisator. Het betreft de eerste wedstrijd van het Waals kampioenschap (FMWB).

RAMC Mons laat weten dat wegens de tijdelijke afsluiting van de afritten 23 en 23bis (Nimy-Maisières) op de E19-E42, er een specifieke bepijling is voorzien voor de rijders en toeschouwers tot aan het circuit van le Bois Brulé. Komende vanuit Doornik wordt bepijling voorzien vanaf afrit 24 (Mons) en komende van Charleroi-Brussel vanaf afrit 21 (Mons Est).

GPS: Circuit du bois Brûlé – Route de Wallonie (RN 552), 7011 Ghlin – GPS 50.475 524, 3.942 009

Meer info: http://www.fmb-bmb.be/nl/event/endurance-du-doudou

 

 

Partners

Back to top button