Trial

Wedstrijdverslag EK Trial 2019 in Monza

Eén week na de start van het Europees kampioenschap trial in Pietramurata was er direct al de tweede proef rond het historische circuit ‘Autodromo Nazionale Monza’. Heel wat rijders bleven
dan ook tot op het einde van de week op het terrein van ‘Off Road Park’ om er verder te trainen, vooraleer op donderdag naar Monza af te zakken.

De zones werden op vrijdag reeds een eerste maal bezocht en onmiddellijk viel op dat deze van een groot ‘indoor’ gehalte waren. Boomstammen, beton- en rotsblokken werden op allerlei plaatsen in de zones neergelegd, wat het spektakel zeker ten goed kwam.

Op zaterdag kwamen geen Belgische rijders aan de start, maar op zondag hadden we terug Emile Mattheeuws en Nicolas Defourny in de ‘Junior Cup’. Andreas en Emile Van Thuyne kwamen opnieuw aan de start in de ‘Internationalen 2’ klasse.  De wedstrijd verliep de hele dag in ideale weersomstandigheden, zonnig met wat wind. De zones lagen er dan ook kurkdroog bij, wat voor een perfecte grip zorgde.

Emile Mattheeuws werd mooi zesde in zijn klasse, op een totaal van drieëntwintig rijders die van start gingen. Met wat meer geluk kon hij zeker een podiumplaats versierd hebben, want hij was slechts twee strafpunten verwijderd van de derde plaats. Met slechts negen strafpunten in zijn tweede ronde, reed hij tevens één van de betere rondes in de ‘Junior Cup’ klasse.

Nicolas Defourny kwam speciaal terug uit België voor deze tweede EK proef, maar moest -spijtig genoeg – wat ziekjes aan de start komen. Het feit dat hij niet honderd procent fit was, liet zijn sporen na in de eerste ronde. De tweede ronde werkte Nicolas echter heel mooi af – met slechts 10 strafpunten – en zo kon hij toch nog als negende eindigen.

Andreas en Emile Van Thuyne eindigden respectievelijk zesde en zevende in hun klasse. Onze rijders komen dus met geen slechte resultaten terug uit Italië, maar het potentieel is zeker aanwezig voor iets meer.

De volgende wedstrijd voor het EK is op elf augustus

Partners

Back to top button