Snelheid

Barry Baltus tekent bij Team Angel Nieto voor het CEV kampioenschap in 2019

Zelos/Classic 21 coureur Barry Baltus zal in zijn tweede seizoen in het Moto3-junior wereldkampioenschap uitkomen op een KTM van het Team Angel Nieto, de onbetwiste leider in het seizoen 2018. Barry Baltus  – de jongste van alle CEV-deelnemers – neemt na een eerste seizoen onder de vlag van het Reale Avintia Racing Team in het FIM CEV Moto3-junior wereldkampioenschap (waarin hij een magnifieke pole-positie en een negende plaats in de race behaalde) in 2019 plaats in het zadel van een KTM van het Team Angel Nieto.
 
Een kwaliteitsomkadering

Team Angel Nieto is een topteam! De Zelos-rijder neemt er de plaats in van Raul Fernandez, wereldkampioen van de categorie dit seizoen. De wens van Zelos was om voor Barry de meest optimale formule te vinden zowel op technisch vlak als op het vlak van omkadering.
 
Het Team Angel Nieto biedt een echte opleiding onder begeleiding van Nico Terol, oud-wereldkampioen 125 cc (de voorloper van Moto3). Barry zal er ook met andere ervaren personen werken, zoals Jorge Aspar Martinez, de manager van het team en viervoudig wereldkampioen 80 en 125 cc.
 
Bovendien zal Barry kunnen blijven genieten van de adviezen van Didier de Radiguès en van de coaching van Eric Lambert, oud-trainer van de Spirous van Charleroi. Op mentaal vlak zal hij begeleid worden door Philippe Godin, sportpsycholoog aan de UCL.
 
Een tweede seizoen in de Red Bull Rookies Cup

Het programma van de jonge coureur (14) bestaat verder uit een tweede seizoen in de Red Bull Rookies Cup. Van de 24 rijders die voor het kampioenschap in 2018 geëngageerd zijn, mogen er in die categorie slechts 6 in 2019 hun carrière voortzetten. Eén van hen is Barry! In zijn eerste jaar in de Rookies Cup eindigde de Zelos-coureur in het klassement op de elfde plaats met 60 punten achter zijn naam.
 Het doel voor 2019 – een scharnierjaar voor Barry Baltus – is om zijn kennis van de verschillende circuits te perfectioneren en vooral om nog betere prestaties in de twee categorieën te behalen.
 
Barry Baltus, Zelos-coureur: Ik ben heel blij om volgend jaar weer in de Red Bull Rookies Cup en het CEV te mogen uitkomen. Het CEV is een zeer hoogstaand kampioenschap en om daaraan te kunnen deelnemen in een structuur van een topteam als dat van Team Angel Nieto is voor mij een fantastische kans. 2019 zal opnieuw druk zijn met 13 races op het programma maar ik kan niet wachten om weer het circuit op te gaan. Ik wil mijn ouders, Zelos en al zijn partners, en mijn fans bedanken. Zij steunen me sinds mijn debuut steunen en hebben alles mogelijk gemaakt.”
 
Freddy Tacheny, CEO Zelos:
“We hebben het eerste jaar vooral gebruikt om veel leren en een springplank te bieden in een team dat vragende partij was voor Barry. Zelos stond en blijft nog altijd aan de zijde staan van Barry voor zijn omkadering en voorbereiding, voor zijn communicatie en voor het zoeken van partners. We zijn enorm trots deze overeenkomst te hebben ondertekend met Team Angel Nieto dat net als wij in Barry gelooft. De 2018 wereldtitel van het team is een bewijs van de kwaliteit en is bovendien een referentie. Ik bedank ook al onze partners die ons via de Black Knights Club trouw steunen en die met ons mee gaan in dit mooie avontuur.”
 
Didier de Radiguès, kapitein van de Black Knights: “Je kunt het niet mooier dromen voor een tweede seizoen van Barry in het junior wereldkampioenschap en in de Redbull Rookies Cup. Het Team Angel Nieto is niet alleen de wereldkampioen maar biedt Barry ook een hele organisatie onder leiding van Nico Terol speciaal gericht op jong talent. Deze omkadering zal de structuur die door Zelos opgezet is versterken en Barry zo helpen op te klimmen naar de gelederen van de MotoGP. De droom blijft duren….”
 

Partners

Back to top button