Snelheid

Xavier Siméon in het Endurance World Championship

Xavier Siméon kent zijn uitdagingen voor 2019. Naast de MotoE komt hij ook uit in het wereldkampioenschap endurance racen. De Zelos/Classic 21-rijder zal daar aantreden in de Superbike-categorie achter het stuur van een Yamaha van het Franse team Viltais.
 
Na zijn avontuur in de MotoGP keert Xavier Siméon in 2019 terug naar zijn internationale race-roots en zal dit seizoen uitkomen in het wereldkampioenschap endurance. De Zelos/Classic 21-rijder was in 2006 al Europees kampioen Superstock 600 en in 2009 wereldkampioen FIM Superstock 1000.

Hij rijdt met een Yamaha van het Franse team Viltais dat in 2017 al het wereldkampioenschap Superstock behaalde en dit jaar naar de Superbike-categorie overstapt. Het programma omvat zes races met naam en faam, waaronder de Bol d’Or, de 24 Uren van Le Mans en de 8 Uren van Suzuka.
 
Xavier Siméon, Zelos/Classic 21-coureur: “Het Yamaha Viltais-team is nog jong in het EWC, maar het heeft na het behalen van een titel in de Superstock-categorie een zeer ambitieus project voor de toekomst. Dat is ook de reden dat ik de uitdaging aangenomen heb bij een team dat naar een hoger niveau wil en waar ik al mijn ervaring die ik de laatste jaren opgedaan heb in Moto2 en MotoGP kan inbrengen. Ik heb een zeer gemotiveerd team dat ons het best mogelijke materiaal biedt. Ik ben heel blij tot de Yamaha-familie te behoren. Ik dank ook het hele Zelos-team, dat alles gedaan heeft om me in staat te stellen een volledig programma in sterke teams in de Endurance-racerij en in de World Cup MotoE te kunnen rijden.”
 
Yannick Lucot, teammanager Viltais: “Onze titel in de World Cup FIM 2017 en onze prestaties in het algemeen bewijzen dat we de beste rijders kunnen aantrekken. Dat is een beloning voor het werk dat we de laatste jaren verzet hebben. Maar het is ook een logisch vervolg op het programma dat we opgesteld hebben. Met het kiezen voor een overstap naar EWC hebben we de middelen vrijgemaakt om onze ambities waar te maken. De komst van Xavier Siméon laat ons toe die kaap te nemen.”
 
Het programma in het wereldkampioenschap endurance maakt het seizoen 2019 van Xavier compleet. Hij gaat immers ook van start in MotoE, de allereerste wereldbekercompetitie voor elektrische motoren die door de Dorna gelanceerd is. Het is een nieuwe categorie waarin Xavier eindelijk de mogelijkheid heeft zich met gelijke wapens te meten met zijn concurrenten.
 
Freddy Tacheny, CEO Zelos: “We zijn er bij Zelos trots op dat we hebben deelgenomen aan het avontuur van Xavier in de MotoGP. Hij heeft zich het hele seizoen volledig ingezet ondanks dat het materiaal niet altijd vergelijkbaar was met dat van de anderen. Nu kijken we naar de toekomst en we verheugen ons erop om samen met onze beste Belgische coureur twee grote nieuwe uitdagingen aan te gaan. De ervaring die Xavier opgedaan heeft in MotoGP zal zeker van pas komen in het seizoen 2019, zowel in de MotoE als in het wereldkampioenschap endurance. Ik dank ook al onze partners die ons in staat gesteld hebben Xavier naar het allerhoogste niveau te brengen en die hem tijdens dat parkoers blijven steunen.”
 

Partners

Back to top button