Trial

Finale Europese Kampioenschappen in Bilstain

Dit weekend valt het doek in de Europese kampioenschappen trial en dat in een van de meest beroemde locaties in de Trial wereld; het privé-domein van Bilstain waar in de jaren tachtig vele WK wedstrijden hebben plaatsgevonden. In Bilstain kunnen de toeschouwers makkelijk alle secties bereiken uitgetekend op de grote natuurlijke rotsen die garant staan voor een hoogstaand spektakel!

Dit jaar staan alle EK klassen op het programma. Op zaterdag rijden de dames en de jeugd (Youth Cup), op zondag het EK, de junior Cup en de over 40 Cup. Bij de dames is de Spaanse Berta Abellan (foto) dicht bij de Europese titel. Ook bij de jeugd voert een Spanjaard de leiding. Martin Riobo (Gas Gas) heeft 90 punten voorsprong op zijn landgenoot Pol Medyna (Beta). Emile Vanthuyne is onze Belgische vertegenwoordiger.

In de EK koninginnenklasse leidt de Italiaan Matteo Grattarola (Montesa) met 75 punten voor op de Spanjaard Francesco Moret (Montesa) die moet hopen op een slechte dag van de Italiaan.  Sergio Piardi (Beta) staat 30 punten voor op de Fransman Kieran Touly (Sherco) die echter de laatste manche won en dit zondag zal willen overdoen. In de Junior Cup kunnen we ook 3 landgenoten gaan aanmoedigen. Emile Mattheeuws is momenteel onze beste rijder in het EK gevolgd door Nicolas Defourny en Axel Crosset die echter niet aan alle EK wedstrijden deelnam.

De Duitser Marcus Kipp (TRS) heeft in de Over 40 Cup slechts 5 punten voorsprong op Piero Sembenini (Montesa), dat belooft dus nog een spannende strijd in Bilstain. Nicolas Puttemans, Frédéric Malcorps en Emmanuel Mathy zijn hier onze vertegenwoordigers.

Tijdens beide dagen staan ook de internationale klassen op het programma met vele Belgen aan de start!

Foto's: © Phototrial

Partners

Back to top button