Belgian Endurance-cross (BEX)

La Chinelle: sterke delegatie van KTM

KTM en de 12 uur van La Chinelle, het is een lang liefdesverhaal. Het Oostenrijkse merk is er steeds goed vertegenwoordigd en dat zal dit weekend niet anders zijn tijdens de 39ste editie van deze legendarische offroad endurance wedstrijd. Om opnieuw de overwinning te behalen die die hen is ontglipt tijdens de laatste twee edities, zal het merk met niet minder dan drie toonaangevende teams aanwezig zijn in Franchimont op 11 en 12 augustus. Twee machines zullen ook deelnemen in de nieuwe jeugdklasse, voorbehouden voor rijders van 15 tot 18 jaar.

"Na twee opeenvolgende overwinningen in 2014 en 2015, hebben we alle middelen ingezet om opnieuw voor de eindzege te kunnen gaan," zegt Michael Despontin die zijn ambities niet verbergt. "We hebben alles om dit weekend te schitteren in deze editie van de 12 Uren van Chinelle die waarschijnlijk erg zwaar zal worden voor de monteurs, fysiotherapeuten, osteopaten, koks en andere assistenten, … allemaal mensen die dit weekend  ten dienste zullen staan van onze piloten om hen in staat te stellen het beste van zichzelf te geven. In totaal zullen we met veertig helpers achter de schermen aanwezig zijn. "

De 450 EXC-F machine geprepareerd door Dany Leloup zal worden bestuurd door enduro rijder Andrew Leloup (vorig jaar derde), de Belgische kampioen motorcross Dietger Damiaens en de momenteel een van de beste Belgische Supermoto rijders, Kevin Viellevoye. Drie bijzonder snelle rijders die elkaar goed aanvullen en dus al onze aandacht verdienen. Zij rijden met het nr. 44.

Voormalig winnaar, Kevin Gauniaux zal een van de andere rijders zijn die we dit weekend in Franchimont moeten volgen. Hij zal op een KTM 300 2-takt injectie machine rijden samen met crossers David Segers en Giordano Natale.

Een ander team bestaat uit Antoine Magain, vorig jaar 2de maar nog steeds op zoek naar een eerste overwinning in Franchimont, de Zweed uit het junior wereldkampioenschap enduro, Michael Persoon, en de snelle Jeffrey Dewulf, een van de sterke mannen van het zeer competitieve Duitse ADAC MX Masters-kampioenschap. De drie rijders zullen een KTM 450 EXC-F delen, klaargestoomd door Hugues Dedobbeleer.

Daarnaast heeft KTM Belgium ervoor gekozen om twee machines in te schrijven in de nieuwe categorie voor rijders van 15 tot 18 jaar. Met ook daar, de vaste intentie om voor de overwinning te gaan. Het rijden op een 250 EXC-F, zal voor de voormalige winnaars van de Mini Chinelle, Aubry Lillo en Julien TOUCHEQUE, geen probleem zijn.

Tenslotte is er ook de KTM 125 XC-W, met de zeer jonge Arthur Sente (16), en Leopold Leonard Mathéo Lefebvre (15) die zullen proberen hoog te eindigen in de 39e editie van de 12 Uren van Chinelle.

Meer info la Chinelle: http://www.fmb-bmb.be/nl/event/la-chinelle-3

Tekst en foto: mxmag.be

Partners

Back to top button