Snelheid

Schoon volk in Spa !

Elk jaar anders, maar altijd veel! De startgrid van de 6 Heures Moto Spa-Francorchamps 2018 belooft weer uitzonderlijk te worden. Alle belangrijke spelers van de laatste edities hebben hun deelname bevestigd, evenals een pak "tweede violen", altijd klaar om te profiteren van de kleinste fout van de toppiloten om hun de loef af te steken.

Enkele willekeurige namen: Alan Techer, Florian Alt, Gregory Fastré, Marc Fissette, Stéphane Mertens, Vincent Lonbois … Moeilijk je een betere affiche voor te stellen voor een Belgische wedstrijd! En dit is maar een klein deel ervan. Voeg daar nog Didier Jadoul, Gauthier Duwelz, Arnaud De Kimpe, Gian Mertens (recente winnaar van de 4 Hours of Spa Classic), Nelson Rolfes, Allard Kerckhoven en vele anderen aan toe.

Met bijna 50 teams aan de start belooft de 2018 editie van de 6 Heures Moto de Spa-Francorchamps een intens spektakel te worden. De kanshebbers om te winnen en/of ereplaatsen in te pikken zijn talrijk in alle categorieën, maar sommige teams zullen ongetwijfeld toch wel veel aandacht opeisen. Viltaïs Experience met haar fameuze Yamaha 333 bijvoorbeeld.

Het Franse team, wereldkampioen Superstock 2017 en getipt om team Yamaha GMT 94 te vervangen in het EWC, brengt een jonge wereldkampioen op de grid, de Franse Alan Techer, die zal worden bijgestaan ​​door Florian Alt en Belgische Vincent Lonbois. Hun ambitie is duidelijk: de overwinning, en niet alleen in de Trophy-categorie (slechts één moto per equipe)!

Team Viltaïs zal ongetwijfeld team Mototech EWC in haar vaarwater vinden, die na de terugtrekking van Bram Lambrechts een luxe vervanger heeft gevonden in Gregory "Fast Greg" Fastré, meervoudig winnaar van de race en recente winnaar in Chimay in de Classic Endurance… Hij zal een team vormen samen met Nigel Walraven en Marc Buchner. Een ander atypische team, Ducati Luxemburg, dat Marc Fissette uit zijn pensioen heeft gehaald om samen met Stéphane Mertens en Didier Jadoul te rijden. Als u op zoek bent naar een team met ervaring, dan moet je vooral de Ducati No. 10 in het oog houden …

Arnaud De Kimpe , tweede in 2016 en derde in 2017, behoort ook tot de favorieten met zijn teamgenoot Marty Debruyne in Team DMT 54 / De Kimpe Racing Team, net zoals het Bike Parts team – Van De Kamp Racing met Tim Van Ooijen, Nicky De Wit en Denny Lannoo, vorig jaar tweede. Er zal dus wat afgevochten worden op alle niveaus, dat wordt gegarandeerd een geweldig spektakel de ganse (ongetwijfeld zonnige) dag door op zondag 12 augustus, met testsessies vanaf 9 uur en een start om klokslag 12 uur…

Info en volledig programma op www.6heuresmoto.com

Partners

Back to top button