Snelheid

Internationale dragrce in Hoskovice: Luc Raeymakers opnieuw op het hoogste schavot

Als regerend kampioen in de klasse "Competition Dragster" van het Tsjechiësche Open Dragracekampioenschap was de goedlachse mechanieker uit Merksplas het afgelopen weekend wederom in actie op de betonnen landingsbaan ten oosten van Praag. Hij heeft daar met zijn Kawasaki Funnybike deelgenomen aan tweedaagse wedstrijd, en was tijdens de kwalificaties de overige deelnemers in zijn klasse meteen al te snel af.

Dat gaf hem het voordeel van een solo-run in de kwart-finales op zondagmiddag, waarna hij afrekende met achtereenvolgens Martin Petranek en daarna Pavel Bayer. Deze twee snelle mannen wonen er in de buurt, en kennen de baan op hun duimpje. Toch wist Luc Raeymakers er de overvloed pk's als beste te doseren, en evenals vorig jaar de grootste beker in de wacht te slepen. Helaas moest de nummer drie van vorig jaar, de Duitser Marcus Lauer, verstek laten gaan, maar daarvoor in de plaats was er dit jaar Kevin "Eidgenoss" net een splinternieuwe prostock bike.

Raeymakers lijkt klaar voor zijn grootste wedstrijd van het jaar, de Nitrolympx te Hockenheim, midden augustus, waar de snelste funnybikes uit heel Europa aan de start zullen verschijnen, en de baan speciaal voor dragracing wordt geprepareerd.

Luc Raeymaekers wordt voor, tijdens, en na de wedstrijden geassisteerd door zijn trouwe helper en kameraad Marc Geens, die tussen de bedrijven door met zijn speciaal geprepareerde Suzuki Bandit zelf ook vaak in een lagere klasse deelneemt, en het publiek af en toe tracteert op een spectaculaire wheely. Marc nam in Hoskovice deel in de klasse Superstreet Bike en die klasse bleek net een tikkeltje te zwaar voor hem. Het was voor niemand een verrassing dat hij in de kwartfinales werd uitschakeld door Josef Cizek, een van de favorieten.

De Nitrolympx vinden plaats op 17-19 augustus aanstaande.

http://www.nitrolympx.de/

Naast Luc Raeymakers zullen ook de Belgen Dirk Waterschout en Marc van den Boer aan dit evenement deelnemen.

Foto's door Piet Mom

 

 

Partners

Back to top button