Classic Bike

European Classic Series: grote namen aan de start!

Een paar dagen voor de start van het evenement, belooft het programma van de '4 Hours of Spa 2018' een geweldige show op 29, 30 juni en 1 juli in Spa-Francorchamps in het kader van de A-XOC Bikers'Classics. Naast de herziene technische reglementering (er worden nu motoren toegelaten geproduceerd tot 1991 ), een nieuw raceformaat (met een eerste race op zaterdag van 19:30 tot 21:30 en een tweede op zondag van 14u tot 16u), is ook de lijst van deelnemers behoorlijk indrukwekkend.

De 4 Hours of Spa brengt enkele uitstekende piloten samen, waaronder Stéphane Mertens (Endurance Wereldkampioen, Vice World Champion Endurance en Superbike, 105 overwinningen en 195 podiumplaatsen in meer dan 35 jaar carrière) en de Brit Guy Martin, vooral bekend als een geweldige specialist in de Isle of Man trophy.

Wat de teams betreft zal Guy Martin rijden met Peter Boast op een Suzuki GSX-R 750M uit 1991 van het Engelse team Classic Suzuki. Bij hun eerste deelname aan de 4 Hours vorig jaar stonden ze op de zevende plaats. Niet slecht voor een stage! Stéphane Mertens vormt een ploeg met zijn trouwe teamgenoot Ian Martin op een Honda RC30 uit 1989 van het Engelse team Bike. Een machine die het in het verleden heel goed gedaan heeft … Stéphane won trouwens met Ian Martin de Bol d'Or Classic in 2014.

Andere te volgen teams zijn Nigel Palmer – Dan Walling (QRG Motor Cycles-team), 2de in Spa in 2016 en winnaars in Donington in 2017; Henk Van Der Mark – Dirk Brand (Roadrunner Team), winnaars van de 24 Uren van Le Mans en tweede in de Bol d'Or in 1984; Christian Haquin – Nicolas De Dieuleveult (Team Hampe Racing Team / Club 14), overwinnaar in Spa in 2011 …

Voor het beroemde Team Phase One is het duo Hugh Brasher – Peter Linden weer aanwezig (op een Suzuki GSX 1200 uit 1981 ) terwijl de familie Neate (Steven, Sam en John, beheerd door Amanda) uitkijken naar hun terugkeer na hun overwinning vorig jaar (en hun twee opeenvolgende titels in de European Classic Series).

Kortom, de kanshebbers voor de overwinning zijn even talrijk als prestigieus, wat zou moeten garant staan voor een goede show vanaf de eerste traininen voorzien op vrijdag 29 juni onder een stralende zon …

Info en volledig programma: www.europeanclassicseries.eu.

Partners

Back to top button