Snelheid

Schoon volk op de 6 Uren Moto

Na een memorabele editie van de 4 Uren van Spa Classic begin juli keert de endurance voor motoren terug naar Spa-Francorchamps op zondag 13 augustus, maar deze keer met moderne machines en een wedstrijd van 6 uren. De 6 Uren Moto van Spa-Francorchamps is één van de laatste endurance wedstrijden in ons land, maar het is ook een datum uit de internationale kalender. Er verschijnen steeds meer buitenlandse piloten en teams aan de start waaronder een paar grote namen uit het wereldkampioenschap endurance. Voor hen zijn deze 6 Uren een ideale gelegenheid om te trainen en hun piloten genieten er volop van om dit te kunnen doen op het mooiste circuit ter wereld…

Het team April Moto zal van de partij zijn met hun Honda CBR 1000 RR Fireblade n°50 met Grégory Fastré en Mathieu Lagrive als piloten. Een "officiële" Honda aan de start in Spa, het is lang geleden dat we dat nog mochten zien ! Zij behoren natuurlijk tot de topfavorieten voor de overwinning… net zoals de Suzuki GSX-R 1000 n°1 van Marc Fissette en Michael Savary. In 2016 ging de overwinning naar de Suzuki van het team Fissette/Fastré, maar de twee lokale piloten (die dit jaar tegenstanders zijn…) reden toen met een oude versie van de GSX-R 1000. De nieuwe zou nog moeilijker te verslaan zijn… "Wij zijn ongeduldig om met onze nieuwe Suzuki's de strijd aan te gaan met de sterke concurrentie dit jaar tijdens de 6 Uren van Spa-Francorchamps", vertrouwt Marc Fissette ons toe.

Een andere kanshebber voor de overwinning en habitué van het podium is team Yamaha Campus. Zij kennen het klappen van de zweep goed en slaan voor de gelegenheid de handen in elkaar met team Viltais 333, dat net de Wereldbeker Superstock in de wacht heeft gesleept. Met Didier Van Keymeulen en Axel Maurin als piloten zal het duo Campus-Viltais 333 zeker zijn zegje hebben in de finale overwinning.

Marty Debruyne en Gauthier Duwelz van Team Mototech EWC behoren tot de vele outsiders, waaronder ook een aantal buitenlandse teams zoals het Franse team Motostand of de Engelsen van Edge RST Racing Team. Team Moto 80 van Arnaud Brochier, Roland Simoens en Frédérick Pelletier steekt zijn ambitie ook niet onder stoelen of banken : "Met onze laatste generatie Yamaha mikken we op de overwinning in de Juniors categorie, maar we willen toch ook zo dicht mogelijk bij – of zelfs in – de top 5 zitten."

En endurance zou geen endurance zijn zonder onze vele amateurteams. Onder hen Team RKR dat refereert naar de motorsportgeschiedenis uit de regio : RKR, een knipoog naar Roger Kockelmann, wiens initialen menig kuip sierden in de jaren '70 en '80.

De 6 Uren Moto van Spa-Francorchamps 2017 vinden plaats op 13 augustus volgens de "alles in één dag" formule, i.e. testsessies, chrono's en vertrek van de wedstrijd op de middag. Info www.6heuresmoto.com.

Partners

Back to top button