Snelheid

Knappe Belgische prestaties WK snelheid

Na een erg geslaagd weekend in Japan, zijn Livio Loi  en Xavier Siméon op hetzelfde elan kunnen doorgaan in Australië. Beiden vertrekken er met belangrijke punten en reizen met een voldaan gevoel richting Maleisië voor de volgende manche van het WK Moto2 en Moto3.

Niemand had op voorhand het scenario van deze Moto3-race kunnen verzinnen! Als vierde vertrokken dankzij een uitstekende tijd in de kwalificaties slaagde Livio er maar ternauwernood in om een crash in de eerste ronde te vermijden. Dankzij een rode vlag enkele ronden later kon de Zelos/Classic21-piloot in een sprintrace van tien ronden opnieuw mooi laten zien uit welk hout hij is gesneden door knap 5de te eindigen

Na een moeilijk begin van het weekend, te wijten aan de dramatisch slechte weersomstandigheden, had Xavier Siméon zich als 20ste gekwalificeerd in de Moto2 klasse. Dankzij een goede start wist de Zelos/Classi21-rijder zich na amper één ronde al op te werken tot de 15de plaats. In de negende ronde nestelde de Brusselse piloot zich in de top 10, maar een gebrek aan topsnelheid hinderde zijn opmars en uiteindelijk strandde hij op een 11de plaats. Niettemin een tweede mooi resultaat op rij, na Japan, voldoende reden om vol vertrouwen naar Maleisië te trekken.

In het Spaanse CEV Pré-Moto3-kampioenschap (de 'kweekvijver' voor toekomstige WK rijders) schitterden de Belgische kleuren nog sterker, nadat Barry Baltus er zich van z’n best mogelijke kant had laten zien. De jonge Zelos/Classic21-piloot beëndigde aldus z’n seizoen in perfecte schoonheid door op het hoogste schavotje te mogen klimmen. Als enige piloot die in elke wedstrijd punten wisten te scoren, legt de getalenteerde jonge Belg bovendien beslag op de derde plek in het eindklassement.

Meer info: http://www.gp-inside.com/ – www.motogp.com

Foto: podium Pré-Moto3 Navarra
 

 

 

Partners

Back to top button