Motorcross

Relance van de Belgische motorcross

De Belgische motorcross wordt momenteel geconfronteerd met talrijke moeilijkheden. Er is een vermindering van het aantal deelnemers, toeschouwers en wedstrijden. Er is een pertinent gebrek aan mediabelangstelling, te weinig trainingscircuits en de clubs kennen steeds meer en meer moeilijkheden om nog voldoende vrijwilligers te vinden voor het opzetten van een organisatie. Bovendien zijn er extra inspanningen noodzakelijk om een nieuwe generatie van toprijders te creëren die dankzij hun resultaten opnieuw de interesse bij het grote publiek kunnen aanwakkeren.

Om de motorcross in België te herlanceren, heeft de nieuwe BMB voorzitter, Olivier Rougraff, de belangrijkste actoren uit de motorcrosswereld geraadpleegd: de rijders, de organisatoren, externe en interne experten.

Na een grondige analyse van de verzamelde voorstellen en adviezen, werd er een actieplan opgesteld. Dit globaal plan kreeg een positief advies van de Raad van Bestuur van de BMB tijdens haar vergadering van woensdag ll. De BMB werkgroep motorcross kreeg de opdracht om de verschillende voorstellen verder te verfijnen en te integreren in de reglementering voor 2017.

Wat zal er veranderen in 2017 ?

Lees het volledige artikel morgen in de loop van de dag op onze Facebook pagina. 'Like' dus nu snel de BMB Facebook pagina om snel te weten te komen wat er zoal op til staat in 2017…

Partners

Back to top button