Snelheid

Belgische Sarolea motoren in the TT Zero Isle of Man

Het Belgische Saroléa Racing team zal ook dit jaar deelnemen aan de Isle of Man TT Zero, de belangrijkste wedstrijd voor elektrische race motoren. De Engelse rijder Dean Harrison en de Noord-Ier Lee Johnston zullen met de twee Saroléa Electric SP7 bikes rijden in de TT Zero klasse,

De TT Zero race werd voor de eerste maal in 2010 verreden en is enkel voorbehouden aan 'zero emission' elektrische motorfietsen. Het is een race over 1 ronde van 37.733 mijl over de 'Snaefell Mountain Course'. De wedstrijd zal doorgaan op woensdag 8 juni 2016 met kwalificaties op vrijdag 3 en maandag 6 juni.

Het Saroléa Racing team nam voor de eerste keer deel aan de Isle of Man TT Zero in 2014 met rijder Robert Wilson die het Belgische merk een knappe 4de plaats bezorgde op slechts 0,4 sec van een podiumplaats verwijderd.

In 2015 volgende aanzienlijke technische verbeteringen. Het team eindigde 5de met een gemiddelde snelheid van 106.510 mph, een verbetering met 13mph.

Voor 2016 werden de elektrische superbike machines nog verder verbeterd. Torsten Robbens, de eigenaar van Saroléa: " Met meerdere machines aan de start en twee goede rijders is dit weer een belangrijke stap voorwaarts in het Sarolea verhaal."

Wil je de belevenissen van het team van dichtbij ter plaatse meemaken, dan kan je samen met de Sarolea zelfs met privé jet naar het Isle of Men. Klik hier voor meer info: https://form.jotformeu.com/60584864407362

Website: http://www.sarolea-racing.com/ 

Partners

Back to top button