Belgian Endurance-cross (BEX)

Aftellen naar de 12 uren van La Chinelle

Vanaf morgen staat Philippeville opnieuw centraal voor een van de grootste off-road evenementen in Europa, de 12 Uren van La Chinelle. Om 15u30 worden in het centrum van Philippeville de diverse teams voorgesteld en om 18u30 gaan ze dan in een parade naar de site van La Chinelle. Op zaterdag gaat om 11 uur de eerste wedstrijd van start, een twee uur durende endurance voor oude machines gebouwd tot in 1980. Van 13u15 tot 15u15 is het de beurt aan de jeugd voor de 'Mini Chinelle'. Een nieuwigheid dit jaar is de wedstrijd voor oude machines van 1981 tot 1989. Zij hebben hun wedstrijd van 15u30 tot 17u30.

Nadien volgende de officiële trainingen voor de teams van de 12 uren om uiteindelijk de officiële start, traditiegetrouw met het geweerschot, te geven om klokslag 00.00 uur. Het einde van de wedstrijd is dan op zondagmiddag 12 uur gevolgd door de prijsuitreiking.

Organisator Eventsee voorziet tijdens de wedstrijd een uitgebreid animatieprogramma met motorshows, concerten, tentoonstellingen, enz.

La Chinelle live

Ook nieuw dit jaar is dat u La Chinelle ook live kan volgen via videostreaming op de website www.la-chinelle.be (PC en smartphone)! De firma Freecaster.tv staat in voor de productie van de beelden van de diverse wedstrijden.

Meer info op : www.la-chinelle.b

Video presentatie La Chinelle 2015: klik hier

 

Partners

Back to top button