Snelheid

BeNeCup snelheid op circuit van Zandvoort

Op 26 en 27 september zullen de lichten van Circuit Park in het Nederlandse Zandvoort eindelijk weer eens doven voor snelheidsraces. Tijdens ‘Superbikes at sea’ zal de top van de Nederlandse en Belgische snelheid op het in de duinen gelegen circuit om de kampioenspunten gaan strijden, iets dat in 1996 voor het laatst gebeurde.

Aan de start verschijnen in september de Supersport en Superbikes voor de BeNeCup, het Open Nederlands en het Belgisch Kampioenschap. De overige klassen op het programma zijn: Ducati 3D Cup, de KTM RC 390 Cup en de Moriwaki 250 Junior Cup. Iedere klasse rijdt op de zaterdag twee tijdtrainingen van 25 minuten en gedurende het weekend twee races over 12 ronden.

Sporttechnisch manager bij de KNMV Camiel van Berkesteijn: “Superbikes at sea moet een écht publieksevenement worden dat ouderwets wegracespektakel biedt op een schitterend circuit. We zijn enorm trots dat er met dit geweldige evenement, na 18 jaar afwezigheid, in het westen van het land weer motorraces op de kalender staan.”

Geluid

Op Circuit Park Zandvoort gelden strenge geluidseisen.  Verdere informatie hierover zal weldra in de vorm van een aanvullend (bijzonder) reglement bekend gemaakt worden.

Inschrijven

Het inschrijfgeld voor ‘Superbikes at sea’ bedraagt € 375,- per klasse.  De Belgische deelnemers (BMB vergunninghouders) kunnen zich  inschrijven via volgende link: http://www.fmb-bmb.be/nl/race_event/superbikes-sea

Plattegrond

Overzichtskaart van het Circuit Park Zandvoort:

Circuit Park Zandvoort

 

Partners

Back to top button