Snelheid

Drie Belgen aan de start in Qatar!

Dit weekend opent het MotoGP seizoen in Qatar. Er zullen 3 Belgen aan de start verschijnen. Xavier Siméon blijft onze vertegenwoordiger in de Moto2 klasse en rijdt dit jaar met een Kalex machine van het Federal Oil Gresini Moto2 team. Xavier kon in de tweede vrije trainingssessie al een mooie 8ste plaats optekenen. In de Moto3 hebben we Livio Loi die een plaats heeft in het RW Racing GP team. Hij kon op zijn Honda een zevende tijd neerzetten in de tweede vrije training.

In allerlaatste instantie heeft ook Loris Cresson nog een plaats weten te bemachtigen in de Moto3. Loris vervangt de gisteren geblesseerde Ana Carrasco die werd afgevoerd met een gecompliceerde sleutelbeenbreuk. Cresson maakt dus zijn debuut in de Moto3 klasse voor zijn RBA Racing team op KTM. Hij vloog gisteren nog maar pas naar Qatar!

Eurosport brengt alle vrije trainingen, alle kwalificaties en alle races, en dit van de drie GP-klassen, LIVE op het scherm. Op die manier kan je de verrichtingen van Livio Loi, Loris Cresson en Xavier Siméon, op de voet volgen. Wie geen Eurosport in zijn of haar TV-pakket heeft zitten kan nog altijd terecht op La Deux. Het tweede kanaal van de Franstalige zender zendt wel alleen maar de Moto2- en MotoGP-races live uit.

Meer info ook op www.motogp.com

Partners

Back to top button