Motorcross

Belgian National Motorcross in Genk wordt een topper!

Nu zondag vindt voor de 9de keer reeds de Belgian National & zijspanwedstrijd plaats op de Horenbergdam in Genk. Deze organisatie van MC Santi is ondertussen een heuse klassieker geworden. 

Alle BMB-klassen zullen er van start gaan en de Belgische Inters zullen ook hier weer strijden voor de Challenger Trophy. De 5 organisatoren van het 'Motocross Belgian Championship'  hebben elkeen maar liefst 3115 EUR in de prijzenpot bijgedragen zodat er in het totaal 15575 EUR zal worden verdeeld onder de 10 beste rijders MX1 en de 10 beste rijders MX2 op het einde van het seizoen 2015. De winnaar van de Challenger trophy MX1 mag tijdens de BMB prijsuitreiking begin 2016 dan ook een cheque van 1750 EUR komen afhalen. Voor de winnaar van de MX2 Challenger Trophy zal er een bedrag van 1300 EUR klaarliggen. Klik hier voor het prijzenbarema van de Challenger Trophy 2015.

Bij de zijspannen zal ook nu weer de volledige wereldtop van de partij zijn. Er is eveneens een nationale zijspanklasse op het programma voorzien.

Het circuit zal op zondag zoals steeds goed worden onderhouden zodat de soloklassen zeker geen hinder zullen ondervinden van de diepe zijspansporen.

Voor de kids is er een BMX park opgesteld. Vroege bezoekers (voor 9u.30) worden beloond met een VIP-parking.

MC Santi zal er alles aan doen om er weer een geslaagd evenement van te maken.

Praktische info:

 

Partners

Back to top button