Snelheid

Tweede ronde IDM Superbike op Circuit Zolder.

Een razend spannend weekend op twee wielen, georganiseerd voor en door motorrijders. Dat is in één adem het verhaal van de IDM Superbike. Hét internationaal Duits kampioenschap voor motorraces strijkt dit weekend voor de tweede keer neer op Circuit Zolder in samenwerking met Motorsportschool Zolder.

De openingsronde van het IDM Superbike kampioenschap werd zondag 04 mei verreden op de Eurospeedway Lausitz, waar de Ducati’s domineerde. Het werd al snel duidelijk dat het niveau dit seizoen opnieuw uitzonderlijk hoog is. Wist Markus Reiterberger (Van Zon Remeha BMW) tijdens de eerste ronde in 2013 nog de pole voor zich te eisen met een tijd van 1’39.020, dan moest nu een 1’37.922 worden behaald. Ondanks zijn pole moest hij zijn meerdere erkennen in het 3C-Racing Team duo Xavier Fores en Max Neukirchner.

Tijdens de ronde op Circuit Zolder zullen de kaarten opnieuw worden geschud. Tijdens een onlangs gehouden officiële training op Zolderse asfalt liet o.a. Reiterberger zien dat hij vastberaden is de Ducati coureurs het vuur aan de schenen te leggen tijdens de thuiswedstrijd van zijn team.

Heeft u nog geen plannen voor het weekend van 01 juni, breng een bezoek aan Circuit Zolder voor een uniek weekend vol actie, prachtige races en motorsport van de bovenste plank.

Tweede ronde Superbike IDM:

Locatie: Circuit Zolder

Datum: 31 mei en 01 juni

Meer info: www.circuit-zolder.be
 

Partners

Back to top button