Algemeen

Meer motorsport op TV?

De tijd van de rechtsstreekse MXGP uitzendingen ligt al een tijdje achter ons. Een kort verslagje in sportweekend (VRT) na een volledig Belgisch GP  podium is er soms al te veel aan. Vorig jaar stopte Vier ook met de uitzendingen van de MotoGP. Gelukkig kunnen we de MotoGP nog volgen op RTBF en sinds kort via de Vlaamse digitale TV zender Acht. Deze laatste zond de GP van Frankrijk uit, niet alleen de MotoGP klasse maar ook de Moto2 en Moto3 waar onze rijders Xavier Siméon en Livio Loi actief zijn.

Om Acht echter te overtuigen door te gaan met deze uitzendingen werd er een petitie opgestart. We doen dan ook een oproep om deze in te vullen via volgende link: petitie MotoGP op Acht

Ondertussen wordt ook de druk op de VRT opgevoerd voor de uitzending van de GP's Motorcross én de BK wedstrijden. BMB BK promotor Edmond Detry heeft reeds diverse contacten gehad met de VRT sportdienst en levert na elke BK manche de beelden gratis aan maar zonder gevolg totnogtoe. Dit in tegenstelling tot de RTBF die van elke BK manche een reportage van 13 minuten uitzendt net voor de kwalificaties van de Formule1. Eric Geboers, organisator van de GP in Lommel, heeft zowel contacten met Youthstream als de VRT en er lijkt opnieuw beweging te komen. Zo werd gisteren beloofd dat de Belgische GP in Lommel én de Motorcross der Naties in Kegums rechtsstreeks zullen worden uitgezonden!

Vanaf de GP in Frankrijk mogen we meer aandacht verwachten op sportweekend en zelfs een samenvatting op zondagavond (laat).

Voor 2015 en 2016 worden nog meer mogelijkheden bekeken.

Een belangrijke stap in de goede richting maar het blijft nodig de nodige druk uit te oefenen !

 

Foto: Eric Geboers & Koning Philippe tijdens de Motorcross der Naties in Lommel in 2012

 

Partners

Back to top button