Snelheid

Supertwin trofee opnieuw aan de start in 2014

Vorige week vond in Groot-Bijgaarden de persvoorstelling plaats van de Trofeo Supertwin 2014. Bedenker en Initiatiefnemer is Mimmo Di Taranto. Door zijn adderen stroomt geen bloed maar Italiaanse motorolie! Ducati, Aprilia, MV Agusta, alles is goed voor Mimmo en dan nog het liefst de oudere versies van deze merken. En omdat hij weet dat er veel mensen nog zo’n juweeltje in de garage hebben staan en daar niet zomaar mee op straat willen rijden, maar liever de PK’s laten rollen op circuit, is in samenspraak met Herman Verboven en Jacques Borremans de Trofeo Supertwin ontstaan.

De motorfietsen, toegelaten tot de Merkencup “Supertwins” zijn motorfietsen van de klassen “Supertwins” (Stws), “Supertwins Light” (Stws Light) en “BEARS”. De technische reglementering van deze klassen kan je terugvinden op de BMB website (klik hier).

De “Trofeo Supertwins” is een kampioenschap dat zal verlopen over 6 wedstrijden (Croix-en-Ternois 12-13/04, Assen 17-18/05, Oostende 21-22/06, Zolder 13-13/07, Chimay 26-27/07 en Zolder 11/9)  Iedere deelnemer moet in het bezit zijn van een BMB Supertwin licentie Junior of Inter. De buitenlandse deelnemers moeten in het bezit zijn van een starttoelating van zijn/haar federatie. Er zijn telkens 2 races die verlopen volgens de F.I.M. procedure. Er wordt met 2 schrapresultaten gewerkt. Er worden minimum 2 trainingen van 20 minuten per wedstrijd voorzien.

Inschrijven dient te gebeuren via de websites http://www.trofeosupertwins.be of http://www.bearsracing.be

Partners

Back to top button