E-bike

2024 wordt de doorbraak van de E-moto en E-bike

Er is van alles in beweging op het vlak van de elektrische motorfietsen! Zo zal er ook dit jaar een Belgisch kampioenschap E-bike worden georganiseerd. Meer nog, het kampioenschap zal worden uitgebreid met heel wat wedstrijden in samenwerking met VMCF.

De VMCF zal in het kader van haar motorcross wedstrijden een tiental wedstrijden organiseren tellende voor het Belgisch kampioenschap E-bike in de klassen EX1 en EX Open

De EX1 klasse is de zogenaamde SURRON klasse voor E-bikes met een limiet tot 100 kg.

De EX Open betreft de klasse boven de 100 kg (vb Stark E-moto’s, … ) 

Er vindt begin februari nog een vergadering plaats met de organisatoren van E-bike wedstrijden waarna de volledige kalender en het reglement (gebaseerd op het FIM reglement) zal worden gepubliceerd.

Ook in 2024 kan je met een BMB sportvergunning van eender welke discipline deelnemen en punten voor het BK scoren ! De VMCF motorcross jaarvergunning zal ook geldig zijn voor deze wedstrijden.

Je kan ook een E-bike jaarvergunning onderschrijven of opteren om met dagvergunningen deel te nemen. Al deze vergunningen kan je vooraf regelen via de My FMB-BMB PC toepassing.

Verzekerd trainen

Zopas maakte het motocross circuit van Lommel bekend dat vanaf februari 1 zondag per maand het circuit uitsluitend toegankelijk zal zijn voor elektrische crossmotoren en er binnenkort ook een apart circuit zal worden aangelegd voor elektrische crossmotoren tot max. 17kW (type Surron Light Bee, KTM Freeride enz.).

Ook als je gaat trainen is het natuurlijk belangrijk goed verzekerd te zijn. De BMB E-bike jaarvergunning (tarief Motorsport Vlaanderen: 130 EUR) laat je ook toe het ganse jaar verzekerd te trainen zowel op circuits in België als in gans Europa (persoonlijke ongevallenverzekering met dekking 24u/24u en reisbijstand verzekering)

E-moto

De markt van elektrische motorfietsen is in volle ontwikkeling en er zijn nu ook zwaardere modellen beschikbaar die even competitief zijn als gewone verbrandingsmotoren. De BMB kreeg dan ook al de vraag om deze E-moto’s te kunnen laten deelnemen samen met de gewone motoren in de off-road discplines. Er is momenteel een werkgroep bezig om deze integratie op een technisch correcte en veilige manier te laten verlopen. Later meer nieuws hierover!

Hou onze website, facebook pagina en onze Newsletter in de gaten voor de laatste nieuwtjes over onze wedstrijden voor elektrische motorfietsen !

Partners

Back to top button