Snelheid

Wereldkampioenschap ‘8 Hours of Spa Motos’ op 8 juni 2024 in Francorchamps

De FIM heeft de kalender van het Wereldkampioenschap Endurance 2024 gepubliceerd. Het kampioenschap gaat van start met de 24 uur van Le Mans in april, reist vervolgens naar het circuit van Spa-Francorchamps in België in juni, het circuit van Suzuka in Japan de maand daarna en het circuit Paul Ricard in Frankrijk voor de Bol d’Or in september.

Het 45ste seizoen van het FIM Endurance wereldkampioenschap omvat twee 24-uurs races en twee acht-uurs races.

De kalender van het FIM Endurance World Championship 2024 ziet er als volgt uit:

  • 24 Heures Motos (Le Mans, Frankrijk): 18-21 april (FFM)
  • 8 Hours of Spa Motos (Circuit de Spa-Francorchamps, België): 6-8 juni (FMB)
  • 45th Coca-Cola Suzuka 8 Hours Endurance Race, Japan: 18-21 juli (MJF)
  • Bol d’Or (Circuit Paul Ricard, Frankrijk): 12-15 september (FFM)

Alle manches tellen mee voor het FIM Endurance World Championship en de FIM Endurance World Cup. De FIM Endurance World Cup-teams tellen hun beste drie scores.

8 Hours of Spa Motos

PHA Claude Michy Organisation is ook in 2024 de organisator van de Belgische wedstrijd van dit wereldkampioenschap, met een 8 uur endurance race. Donderdag 6 juni is voorbehouden voor administratieve en technische controles, vrijdag 7 juni voor vrije trainingen en kwalificaties en op zaterdag 8 juni wordt het startschot van de ‘8 Hours of Spa Motos’ gegeven om 13:00 uur.

Of het nu gaat om het officiële BMW Motorrad World Endurance-team onder leiding van Werner Daemen of het KM99-team onder leiding van Mario Kupper, de Belgische teams willen deze editie van de ‘8 Hours of Spa Motos’ aangrijpen om te schitteren op eigen bodem. Ze zullen het opnemen tegen de titelhouders FCC TSR Honda en runner-up SERT Suzuki Yoshimura.

Na 2 jaar een 24-uursrace te hebben gereden, evolueert het evenement naar een 8-uursrace. Deze beslissing werd gezamenlijk genomen door Warner Bros Discovery Sports en PHA – Claude Michy (promotor van de Belgische manche), evenals het circuit van Spa-Francorchamps.

Opening van de ticketverkoop

Vanaf donderdag 30 november enkel via

EXCLUSIEF VOORDEEL VOOR DE EERSTE 300 VERKOCHTE TICKETS: TOEGANG STARTGRID INBEGREPEN IN HET TICKET!

Foto’s: https://www.fimewc.com/

Partners

Back to top button