Trial

Twee Belgische jongeren actief in het Europees kampioenschap trial jeugd in Italië

Slechts 2 Belgische rijders maakten de verplaatsing naar de openingswedstrijd van het Europees Kampioenschap trial in Sefro Macarena in Italië op 3 en 4 juni.

Onze 2 jonge trialisten, Thomas Sablon en Florent Mohring, die door Adeps en de FMWB werden geselecteerd als jonge trial beloften, waren ingeschreven in de categorie trial Youth, voor jonge rijders van 12 tot 16 jaar.

Bij hun eerste deelname buiten België werden ze al direct geconfronteerd met een wedstrijd in erg moeilijke omstandigheden. Sommige secties waren erg moeilijk te nemen door het grillige weer, waardoor de jonge rijders het erg zwaar te verduren hadden. Door het noodweer waren de organisatoren zelfs genoodzaakt om de moeilijkheidsgraad en lengte van de zones 3 keer te veranderen tijdens het weekend.

Desondanks lieten onze jonge talenten zich niet intimideren en reden ze een erg goede wedstrijd, waarbij ze steeds in contact bleven met de Europese top 10.

De wedstrijd op zaterdag werd gewonnen door de Italiaanse Poncia Edio met 80 punten, terwijl Florent Mohring 6de werd met 101 en Thomas Sablon 11de met 111 punten.

Op zondag veranderden de organisatoren voor de 3de keer de moeilijkheidsgraad van de zones, waardoor ze veel toegankelijker werden voor de jongeren. Thomas eindigde nu op de 7de plaats met 79 punten, terwijl Florent op de 9de plaats eindigde met 79 punten. De race werd gewonnen door Scott Sander uit Duitsland met 42 punten.

Wereldkampioenschap in San Marino

Emile Mattheeuws was afgelopen weekend in San Marino voor het wereldkampioenschap Trial 2. Emile werd 26ste op de eerste dag en 32ste op de tweede dag op een totaal van 43 deelnemers.

Foto’s: Fred Mohring

Check Also
Close

Partners

Back to top button