Snelheid

Nederland domineert BeNeLux Trophy Superbike in Hengelo

De zeges in beide races van de BeNeLux Trophy Superbike in Hengelo op 6 en 7 mei gingen naar onze Hollandse buren met Ricardo Brink in de opening en Thijs Peeters in de herneming. Beiden werden ook eenmaal tweede, zodat beiden uit de Achterhoek vertrokken met evenveel punten op hun dagkonto.

De enige die onze noorderburen enig weerwerk kon geven was Yan Ancia. De Limburger vond in tegenstelling tot de races in Croix-en-Ternois wel een oplossing voor zijn veringproblemen en finishte tweemaal als derde.

In de openingsrace had ook Sander Claessen zich bij het eerder vernoemd trio gevoegd, maar na rechtdoor te zijn gegaan in de hairpin van de Boschbocht, moest hij, na een inhaalrace op het razendsnelle circuit, tevreden zijn met de twaalfde stek. In de tweede race werd Claessen wel vierde.

Zo blijft Brink, die voor het eerst in zeer lange tijd van start ging bij een stratenrace, leider in de tussenstand van de Benelux Trophy SBK, na twee races, voor Peeters, Ancia en Claessen.

Supersport

De rijders van Performance Racing Achterhoek waren de baas in hun achtertuin, waarbij Jorn Hamberg liefst viermaal, twee zeges in Benelux Trophy en twee zeges in het IRRC, op de hoogste trede van het erbordes mocht staan. Zijn teammaat Ilja Caljouw (3-2) en in de openingsrace, -in de late namiddag op zaterdag-, eenmaal Marek Cerveny als tweede, waren de andere die het podium bestegen op zaterdag. De Tsjech startte niet in de herneming van de Benelux Trophy op zondag.

De enige die enigszins in het spoor van dit trio kon blijven en zijn race op zondag bekroond zag worden met een derde stek, was Ducati-rijder Bram Lambrechts. Op zaterdag was Lambrechts vierde geworden. Het was van in 2014 geleden dat Bram nog een stratenrace reed, maar zijn deelname in Hengelo, levert hem wel de eerste plaats op in de tussenstand van de Benelux Trophy.

Verder waren hetzelfde groepje Nederlanders als in Croix die ook voorin te vinden waren en het kampioenschap een zeer oranje tint geven; Rene Bosma (5-9), Elias Van Roekel ( (9-6) en Wes Kleinfeld (6-5). Naast Cerveny was Fransman Cyril Lecoq nog de enige niet-laaglander die met een vierde stek in de tweede wedstrijd flink wat punten meegraaide uit de Achterhoek.

Ook scoorden onze landgenoten, Jonathan Lesceux (10-DNS), Gregory Botty (13-11), Bjorn Depret (14-13) en Wouter De Cooman (20-14) punten voor het kampioenschap. Jimmy Wauters werd 23-16.

Klik hier voor de tussenstand van de BeNeLux Trophy 2023

Tekst en foto’s: Jan Vermeer

Partners

Back to top button