Enduro

Mooie prestaties van Antoine Magain, Tim Louis en Joël Delsupexhe bij de opening van het wereldkampioenschap Enduro in San Remo

Onze topsport rijder onder Adeps/FMWB contract, Antoine Magain, heeft goed gepresteerd in de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap Enduro in San Remo.

De eerste manche vond plaats onder een stralende zon en een zomerse temperatuur (20 graden). Er wachtte de rijders een droog en heuvelachtig parcours met een eerste “test”-etappe op vrijdag in het zand van het strand aan zee.
Deze eerste klassementsproef werd tijdens het weekend gevolgd door een cross “test” (zand op het strand), een Enduro “test” van meer dan 10 minuten en een natuurlijke extreme “test” op de berghelling. Deze speciale etappes werden 4 keer per dag afgelegd.

Vanaf de start van de eerste dag plaatste Antoine zich direct tussen de beste E3 rijders om de dag te eindigen op de 5e plaats van zijn categorie en de 15de EnduroGP “scratch”. De volgende dag, gesterkt door het gevoel van een solide eerste dag, bleef Antoine zijn tijden verbeteren gedurende de etappes om te eindigen op de 3e plaats in de E3 categorie en de 10e plaats EnduroGP “scratch”.

Antoine is nu al op weg om zijn ambities van een top 3 plaats in het E3 wereldkampioenschap Enduro waar te maken!

Open World Cup

Ook de prestatie van Tim Louis in de categorie Open 2 is het vermelden waard. Hij eindigde de eerste dag op de 5e plaats in zijn categorie en bereikte op zondag de tweede trede van het podium.

Een derde Belgische coureur, Joël Delsupexhe, was ook naar Italië afgereisd. Hij werd 7de op zaterdag en 8ste op zondag in de categorie Open Senior.

Dit alles onder het toeziend oog van Christian Dejasse, onze Nationale Sportvoorzitter, Thierry Klutz, de Technisch Directeur van de FMWB en de ADEPS verantwoordelijke voor de motorsport, mevr. Marie-Charlotte Baudinet.

Tekst: Thierry Klutz
Foto’s: Christian Dejasse