Belgian Endurance-cross (BEX)Enduro

Oproep enduro en BEX rijders: onderschrijf je enduro en BEX jaarvergunning 2023 tegelijkertijd

Vele enduro rijders vullen hun wedstrijdprogramma aan met wedstrijden van het Belgian Endurance-Cross (BEX) kampioenschap. In 2022 konden rijders die enkel een BMB jaarvergunning enduro (zonder BEX-vergunning) hadden genomen, ook deelnemen aan de BEX wedstrijden door ter plaatse een extra vergoeding te betalen. Vanaf 2023 wordt dit systeem afgeschaft en zullen alle rijders die aan BEX-wedstrijden willen deelnemen een BEX-vergunning moeten nemen, hetzij de BEX jaarvergunning, hetzij een BEX vergunning 1 manifestatie.

Vanaf het ogenblik dat je van plan bent om aan minstens 1 BEX wedstrijd deel te nemen, is de meest interessante financiële formule om tegelijk met je BMB jaarvergunning enduro de BEX jaarvergunning te onderschrijven. De kosten van een BEX vergunning 1 manifestatie zijn namelijk hoger dan de kosten van de BEX jaarvergunning die je samen met je BMB jaarvergunning enduro aanvraagt.

Wanneer je via onze digitale applicatie My FMB-BMB je BMB jaarvergunning enduro afsluit, vraag je eerst je enduro vergunning aan en in plaats van op ‘betalen’ klik je op ‘licenties’ om tegelijkertijd je BEX jaarvergunning aan te vragen. Na het aanvragen van je BEX jaarvergunning zal je worden uitgenodigd het bedrag van beide vergunningen te betalen (totaalbedrag enduro-vergunning + verlaagd bedrag BEX-vergunning). Je zal de betaling niet onmiddellijk kunnen uitvoeren maar je krijgt een mail van het secretariaat van Motorsport Vlaanderen vanaf het ogenblik dat je beide vergunningen kan betalen via My FMB-BMB.

Voor rijders aangesloten bij Motorsport Vlaanderen gelden de volgende tarieven:

  • • Prijs van de BMB jaarvergunning enduro: 150 EUR
  • • Prijs van de BEX jaarvergunning die tegelijk met de jaarlijkse enduro-licentie wordt afgesloten: 25 EUR

Voor informatie over hoe je je sportvergunning kan aanvragen, klik hier.

Omgekeerd geldt uiteraard hetzelfde. Rijders die vorig jaar enkel een BEX vergunning hadden onderschreven maar ook een paar enduro wedstrijden willen rijden, kiezen er dus ook best voor om beide vergunningen tezelfdertijd te onderschrijven.

Veel enduro en BEX plezier in 2023!

Geef een reactie

Partners

Back to top button