RecreatieToerisme

Verslag van de FIM Mototour of Nations in Griekenland

Het laatste FIM treffen van de klassieke touring kalender is een feit. Waar er voor het FIM-Motocamp,  het FIM-Meritum en de FIM-Rally dit jaar eerder een lage opkomst was, werd het maximaal aantal deelnemers voor de FIM-Mototour of Nations ruimschoots bereikt. Ongeveer 230 deelnemers  uit 17 verschillende landen (Zwitserland, Slovakije, Portugal, Ierland, België, Kroatië, Nederland, Tjechië, Monaco, Spanje, Frankrijk, Finland, Italië, England, Turkijë en Irak)  plus nog  een 30-tal Griekse medewerkers.

Vanuit het vijf sterren hotel ‘Lucy’ in Kavala hebben we in de mooie Griekse Oost-Macedonië en Trace regio drie dagen rondgereden ( +/- 600 km), inclusief een rondrit op het eiland Thassos waar we met meer dan 200 moto’s  op dezelfde boot de overtocht hebben gemaakt. Logistiek zat het goed.

Met 20 piloten en 4 passagiers was het Belgische team goed vertegenwoordigd en hebben we de 2de  plaats behaald in het klassement voor het meest aantal deelnemers. Kroatië was het best vertegenwoordigd met 18 piloten en 11 passagiers.

Aanwezig per club was KAMC Koersel met 9 piloten en 1 passagier, MC Butz Bikers 95 met 4 piloten en 3 passagiers, KAMC Herentals met 4 piloten, MTC 13 Leopoldsburg met 1 piloot, MC Hoeselt met 1 piloot en  MC L’Equipe met 1 piloot.

Volgend jaar zal de FIM Mototour of Nations Plaats vinden in Tunesië (Djerba).

Tekst en foto’s: Gilbert Van Bael

Geef een reactie

Partners

Back to top button