E-bike

Eerste Belgische kampioenen E-bike gekend!

Op 1 en 2 oktober 2022 organiseerde de nieuwe FMWB club, de Kangourous vélo trial club, de 2 laatste wedstrijden van het Belgisch kampioenschap E-bike. Een twintigtal E-mountainbikers stonden er aan de start. De afwezigen hadden ongelijk! De club zorgde immers voor een erg mooie organisatie en een perfect voorbereid circuit met erg gevarieerde speciale proeven (trial, afdaling, technische zone).

Met de organisatie van deze wedstrijden werd er bovendien geschiedenis geschreven. Voor de eerste keer werden er titels van Belgische kampioen E-bike toegekend. In de lichtste E1 klasse (tot 25 km/u), met 20 geklasseerde rijders, ging de titel naar Aron Sorli. In de E2 klasse (+25 km/u) gaat de titel naar Marino Roets en in de zwaarste klasse E3 naar Auke Theuninck. 

De E-bike kampioenen zullen samen met alle andere sportkampioenen worden gehuldigd op zaterdag 14 januari in Waver (meer info volgt nog en alle kampioenen krijgen nog een persoonlijke uitnodiging).

Groeipijnen

De nieuwe E-bike discipline staat nog in de kinderschoenen en wordt nog geconfronteerd met heel wat groeipijnen. Diverse clubs hebben dit jaar afgezien van hun voorziene organisatie door een gebrek aan belangstelling. Toch is er heel wat potentieel gezien de steeds groeiende markt en bewijzen de wedstrijden die wel doorgingen (2 daagse Gilly en Vitrival) dat de discipline wel degelijk een succes kan zijn. Alle deelnemers hebben veel plezier beleefd en keerden tevreden terug. We gaan van de winterperiode gebruik maken om met de potentiële organisatoren samen te zitten en bekijken hoe we deze mooie én duurzame discipline verder kunnen uitbouwen.

Geniet alvast van onderstaande foto’s van de wedstrijden in Gilly.

Geef een reactie

Partners

Back to top button