Algemeen

Dertigtal nationale motorbonden vergaderen in de BMB lokalen te Brussel

Op dinsdag 4 en woensdag 5 oktober organiseerden de BMB en de FIM een vergadering voor de Secretarissen-Generaal van de nationale bonden aangesloten bij de FIM. Een dertigtal bonden waren er vertegenwoordigd alsook de secretarissen-generaal van de Continentale Unies, FIM Europa, FIM Oceanië, FIM Afrika, FIM Latijns-Amerika en FIM Noord-Amerika. Françoise Emery, FIM CEO, Damiano Zamana, FIM Deputy CEO & Operations director, Nita Korhonen, FMN/CONU liason director en Ganna Dumont, Liason department coordinator vertegenwoordigden de FIM op deze werkvergadering.

Naast heel wat Europese bonden maakten ook de secretarissen van AMA (USA), MA (Australië), MNZ (Nieuw-Zeeland), MSA (Zuid-Afrika), MSFK (Kenia), QMMF (Qatar) de verre verplaatsing naar Brussel.

Een goed gevulde agenda met heel wat interessante items zoals licenties en starttoelatingen, de FIM verzekering, de FIM academy, veiligheid op MX circuits, de geluidsproblematiek, rekrutering van vrijwilligers, promotors, nationale ploegen, Covid, enz.

Dries Michiels van Motorsport Vlaanderen stelde er het MXforkids project voor. 

Op dinsdagavond werden alle deelnemers uitgenodigd voor een avondje Brussel met een diner in het Atomium en een korte trip langs de toeristische hoogtepunten waarbij natuurlijk Manneke Pis niet mocht ontbreken.

Op woensdagnamiddag keerden alle deelnemers erg tevreden terug na een vruchtbare tweedaagse vergadering die elk jaar op uitnodiging van een andere nationale bond zal worden georganiseerd.

Geef een reactie

Partners

Back to top button