Motorcross

Belgen winnen de Coupe de l’Avenir 85cc

De Coupe de l’Avenir vierde dit weekend zijn 50ste verjaardag. MX Hauts-Pays had er alles aan gedaan om deze editie onvergetelijk te maken voor de toeschouwers en de rijders die uit de vier hoeken van Europa kwamen om te strijden op het spectaculaire MX circuit van Baisieux. Helaas besliste het bijzonder natte weer van de eerste zondag van oktober er anders over.

De paddock van Baisieux werd zondag wakker in de regen. En het water stopte nauwelijks met vallen, waardoor het circuit bijzonder moeilijk, zelfs onberijdbaar werd op het einde van de dag. De koersdirectie moest de derde ronde afgelasten en de 65cc-rijders reden zondag helemaal niet. Voor de 65cc-rijders werd het klassement van de Cup vastgesteld op basis van de resultaten van de kwalificatiewedstrijd van zaterdag. In de eindafrekening wonnen de Fransen deze klasse voorbehouden aan de allerjongsten, waar onze landgenoten Timeo Mohring en Sacha Goblet zaterdag de 12e en 13e plaats innamen.

Hoewel de 65cc-rijders op zondag niet konden rijden, gaat de trofee toch naar Frankrijk, wiens rijders de beste prestaties leverden in de kwalificatiewedstrijd op zaterdag.

85cc

In de 85cc-klasse waren Jarne Bervoets, Ian Ampoorter en Seth Priem erg indrukwekkend. Respectievelijk 3de, 4de en 5de, de 3 jonge mannen bezorgden België de overwinning in de 85cc Cup. Dit is het 4de succes van het Belgische team in deze klasse sinds de oprichting ervan in 2007.

Open

In de Open klasse voor rijders tot 21 jaar haalde Sacha Coenen de 3de trede van het podium, terwijl zijn teamgenoten Lucas Coenen en Tias Callens minder succesvol waren en als 11de en 13de eindigden in het eindklassement van de dag. Niet genoeg om Groot-Brittannië, aangevoerd door de winnaar van het individuele klassement Sam Nunn, en Frankrijk, tweede, achter ons te houden. Vorig jaar verloor Groot-Brittannië nog van Zweden en Frankrijk.

In de Open klasse noteren we de mooie 7de individuele plaats van de piloot die deel uitmaakt van het team van de organiserende club Romain Delbrassinne, 7e van de dag en dus tweede beste Belg achter Sacha Coenen.

De “Joël Robert Trophy”, die de best geklasseerde nationale ploeg in de 3 categorieën beloont, gaat ook naar Groot-Brittannië. De Britten winnen voor Frankrijk en België.

Foto’s : Nico Martin – tekst: mxmag.be

Uitslagen: klik hier

Geef een reactie

Partners

Back to top button