Enduro

België vertegenwoordigd op de FIM Enduro Vintage Trophy in Portugal

De editie 2022 van de FIM Enduro Vintage Trophy gaat vandaag (29/9) van start met meer dan tweehonderd rijders die afzakten naar Santiago Do Cacem in het zuiden van Portugal voor een vierdaagse festival voor oude enduro motoren. Met deelnemers uit heel Europa, maar ook uit de VS en Canada, zullen in totaal vijftien landen vertegenwoordigd zijn. De wedstrijd brengt oude vrienden opnieuw samen op enduromotoren van begin jaren zeventig tot begin jaren negentig.

De FIM Enduro Vintage Trophy werd in 2016 voor het eerst verreden tijdens de FIM International Six Days Enduro in Spanje, maar vanwege de grote belangstelling voor het evenement werd het in 2021 een op zichzelf staande wedstrijd. Een succesvolle zet, met vele deelnemers en enduro- en rallylegende Stephane Peterhansel die de algemene overwinning  behaalde en zo Team Frankrijk een overtuigende zege bezorgde in de Vintage Veterans Trophy voor Team Duitsland en Team Spanje.

De FIM Enduro Vintage Trophy omvat twee hoofdklassen – de Vintage Veterans Trophy voor nationale teams van drie rijders ouder dan vijftig jaar, en de Vintage Silver Vase Club-categorie voor drie rijders van +40 jaar. Individuele deelnemers zijn ook toegestaan. De motoren die deelnemen aan de FIM Enduro Vintage Trophy zijn verdeeld in vijf hoofdcategorieën: Classic 75, Classic 79, Classic 83, Open 1986 en Open 1991.

Ons land wordt in Portugal vertegenwoordigd door rijders Franck Albert, Dominique Albert en Rudy Finet, alledrie lid van RAMC Marchois.

We wensen hen veel succes toe.

2022 FIM Enduro Vintage trophy schedule
• 29/09 (Thursday): Administrative/Technical Control and Acceleration Test (Santo André)
• 30/10 (Friday): 2 laps with 65 km (3 special test/lap)
• 01/10 (Saturday): 2 laps with 70 km (3 special test/lap)
• 02/10 (Sunday):  Final MX and Prize Giving Ceremony

Meer info en uitslagen op https://motorsportsantoandre.pt/ 

Geef een reactie

Partners

Back to top button