Supermoto

Belgisch junior team derde in de Supermoto of Nations !

Voor de eerste keer werd afgelopen weekend in eigen land het wereldkampioenschap supermoto voor landenteams, de supermoto of nations, georganiseerd en dit op het mooie circuit Jules Tacheny van Mettet. Organisator RUMESM liet zien hoe je op een professionele manier een internationale wedstrijd organiseert waar de beste supermoto rijders ter wereld present zijn. Kers op de taart was de derde podiumplaats van ons jongeren team met rijders Romeo Fiorentino, Loucas Capone en Nicolas Vandommele.

Het Belgische ‘senior’ team met rijders Romain Kaivers, Kevin Veillevoye en Nicolas Decaigny werden knap 5de in het landenklassement op een totaal van 19 deelnemende landen. Frankrijk was opnieuw buiten categorie en won zowel de Supermoto of Nations als het junior klassement. Het Franse junior team werd zelfs tweede in het ‘senior’ klassement voor Italië.

Twee special guests op dit uitzonderlijk evenement, vijfvoudig wereldkampioen Motorcross, Roger Decoster en Red Bull Rookies Cup rijder Lorenz Luciano.

Klik hier (link is external)voor de volledige uitslag en geniet mee van onderstaande foto gallerij.

Geef een reactie

Partners

Back to top button