Snelheid

Benelux Trophy Superbike Nurburgring: Yan Ancia, na spannende duels

In afwezigheid van de leider in de tussenstand van de Benelux Trophy, Vincent Lonbois, die in Imatra (Finland) een IRRC race reed, was het woord vorige week op 2 en 3 juli op de Nurburgring aan Yan Ancia, om zijn achterstand om te buigen in een voorsprong. Zo geschiedde ook maar het koste de Limburger, bloed, zweet en tranen. Ancia vocht een verbeten duel uit met Christopher Lequeux en Nederlander Thijs Peeters, maar won uiteindelijk wel beide races.

In Race2 zoefden Ancia, Lequeux en Peeters op precies een seconde voorbij de zwartwit vlag na psitiewissels in overvloed en de zoveelste spannende race in de Benelux Trophy. Wat winnaar Ancia simpelweg deed verklaren, “Winnen wil ik altijd, maar liever na een superspannend duel, dan met een voorsprong van 10″, na een saaie race.” Peeters was in de openingswedstrijd vooraan met electronische problemen weggevallen en zo kon Koen Brusten voor het eerst als derde op het podium, ‘bij de grote jongens’, volgens hem. Brusten was immers al kampioen bij de SBK Junior. In de herneming kwam hij ten val, maar reed de race toch uit op de 9de stek. Elk puntje telt voor het klassement. Ook Wouter Aelterman (4-4), Thomas Dieleman(5-6) en Luxemburger Andy Anen(6-5) scoorden mooie punten.

Grootste pechvogel in de SBK klasse was Ouri Bikkems, die zich na Q1 en Q2 op een mooie tweede rij op de grid zette maar al snel ten val kwam met SSP’er Finn Debruin en bij de herstart en ook in Race2 niet meer startte. Yan Ancia komt nu aan de leiding in de tussenstand van de Benelux Trophy SBK.

Supersport

De races in de SSP klasse op de Nürburgring werden vooraan een Nederlandse aangelegenheid met gastrijders uit het IDC. Ook zij startten tijdens het Reinoldus Race Weekend voor nationale punten. Extra kilometers zijn steeds meegenomen, zeker wanneer ook de sterkere SBK’s tezamen aan de start verschijnen met de SSP. Race1 werd na een herstart, na een crash van Finn Debruin (SSP) en Ouri Bikkems (SBK), gewonnen door Leon Stolte, voor Sven Wind en Elias Van Roekel. Van Roekel, van het team van Tim Van Ooijen, is een van de noorderburen die het ganse Benelux kampioenschap rijdt. 

In de herneming won Wind voor Debruin en Stolte. Van Roekel haalde de finish niet. Net als in Croix vochten Jef Van Calster en Pieter Ghysels een verwoed duel uit voor de punten. Van Calster (5-4) haalde het voor Ghysels (7-5). Het trio verlaat de Eifel met Van Calster als leider in de Benelux Trophy, nipt voor Van Roekel en Ghysels. De verschillen zijn miniem. Jonathan Lesceux reed voor zijn eerste race op de Nürburgring, naar de plaatsen 13-12. De volgende race is in Chimay en de afsluiting in Assen. Een stratenrace en een op het circuit van Assen.

Tekst & foto’s: Jan Vermeer

Geef een reactie

Partners

Back to top button