Algemeen

FIM prominent aanwezig in Francorchamps

De FIM was opvallend goed vertegenwoordigd om de unieke terugkeer van het Wereldkampioenschap Endurance in Spa-Francorchamps te vieren. Op donderdag en vrijdag was er een vergadering van de FIM Directie in het ‘hotel de la Source’. Op donderdagavond nodigde de BMB het volledige FIM bestuur uit voor een diner waarbij FIM voorzitter, Jorge Viégas, aan BMB voorzitter Jos Driessen een aandenken overhandigde (zie foto). Alle bestuursleden bleven uiteraard om de start en de wedstrijd van dichtbij mee te maken. De FIM had ook haar eigen hospitality truck meegebracht.

Ten aanzien van de internationale media en in aanwezigheid van François Ribeiro – Head of Discovery Sports Events, vertegenwoordigers van het Circuit de Spa-Francorchamps en de bestuursleden van de FIM,  bevestigde de FIM voorzitter dat de taak van de FIM in de FIM EWC erin bestaat om samen met de Circuit Racing commissie de reglementering op te stellen en de regels en de sancties die door het panel van FIM Stewards worden opgelegd, toe te passen. De FIM is ook belast met de homologatie van het circuit en de veiligheid, met inbegrip van alle medische aspecten en het antidopingprogramma. De FIM is ook bevoegd voor de opleiding van de officials, met inbegrip van de wedstrijdleider, de koersdirecteur, de technische stewards en de milieu stewards. Deze belangrijke opleiding wordt gegeven via FIM-seminars die door FIM-instructeurs over de hele wereld worden gegeven. De FIM-voorzitter liet weten dat tijdens een 24-uurs FIM EWC-weekend ongeveer vier- tot vijfhonderd pistecommissarissen nodig zijn en hoe groot de uitdaging is voor deze mensen, die op vrijwillige basis hun vrije tijd aan onze sport wijden.

Na zijn uiteenzetting nodigde de FIM-voorzitter vervolgens elk lid van het aanwezige FIM-personeel uit om zichzelf voor te stellen en hun rol binnen de EWC-structuur toe te lichten. (zie foto)

Geef een reactie

Partners

Back to top button