Algemeen

Subsidietoezegging ondertekend voor het project ‘Cosporting’ op het circuit van Chimay

Op 27 mei ondertekende de Waalse minister voor Sportinfrastructuur, Adrien Dolimont, in Chimay een belofte van 2,5 miljoen euro aan subsidies om de gemeente in staat te stellen de infrastructuur die ze bezit op het circuit van Chimay te moderniseren en uit te breiden.

Het project, ‘Cosporting’, begroot op ongeveer 4 miljoen euro, is opgezet in samenwerking met het Circuit van Chimay, de uitbater van het circuit. Het omvat de renovatie, uitbreiding en herschikking van de bestaande infrastructuur. “Het idee is om er een grote gemeenschappelijke ruimte van te maken waar sportclubs met een gemeenschappelijke interesse in mobiliteit welkom zijn, of het nu gaat om autsport, motorsport, wielrennen of wandelen”, legt Jean Yernaux, directeur van het circuit, uit.

Het project, dat een paar maanden geleden werd onthuld, is sindsdien gerijpt met meer douches, grotere kleedkamers en een extra opwarmruimte. Volgens Jean Yernaux kunnen sportfederaties ook profiteren van de infrastructuur en deze gebruiken voor opleidingen, trainingen, enz.

Afspraak in 2026 voor de inhuldiging van deze nieuwe faciliteiten, én de viering van het 100-jarig bestaan van het circuit van Chimay.

Tekst/foto: Belga/Circuit de Chimay

Partners

Back to top button