Snelheid

2000 toeschouwers welkom op de 6 Heures Moto Spa

Het nieuws werd net goedgekeurd : ja publiek wordt toegelaten op de 2021 editie van de 6 Heures Moto die georganiseerd wordt door DG Sport op zaterdag 14 augustus op het circuit van Spa-Francorchamps. Er worden zelfs 2000 mensen toegelaten die het spektakel mogen volgen …

« Wij kijken er echt naar uit om opnieuw publiek te mogen verwelkomen, zegt Florian Jupsin, in naam van DG Sport. Er is geen bubbelsysteem van toepassing aangezien de fans overal naartoe kunnen… op voorwaarde dat ze een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen, i.e. bewijs van een volledige vaccinatie en bewijs van een negatieve PCR test van maximum 72 uur oud voor aankomst of een negatieve antigentest van 48 uur oud. Tickets zijn te verkrijgen op ticketmaster.be en gezien de beperkte oplage heb je er alle baat bij om niet te lang te dralen… »

Voor redenen die iedereen echter zal begrijpen kan de parade van vrijdagavond in het centrum van Spa niet doorgaan dit jaar… « De recente overstromingen die heel de regio hebben getroffen zorgen voor meerdere problemen, voornamelijk van ethische aard, gaat Forian Jupsin verder. Deze parade is bovenal een groot motorfeest en gezien de context en het leed van de vele mensen in de streek, hebben we beslist om hiermee nog een jaar te wachten. De autoriteiten en verschillende hulpdiensten hebben wel wat anders om handen nu dan een motorparade in het centrum van Spa. DG Sport, die ook zwaar werd getroffen door deze modderstromen, is solidair met alle slachtoffers in de streek. »

De 6 Heures Moto 2021 zullen dus op één dag plaatsvinden, op zaterdag 14 augustus. Het aftellen is begonnen…

Meer info: https://6heuresmoto.com/

Partners

Back to top button