E-bike

Tweede manche BMB E-bike challenge in Bergen voor enduro specialisten

De BMB E-Bike Challenge hield op zondag 11 juli halt op de mijnteril van Ciply, in de buurt van Bergen, als onderdeel van het E-Bike-festival. Royal Mons Auto Moto Club stelde de deelnemers van deze tweede manche een enduro parkoers van 5 km voor, afgewisseld met 4 getimede specials die 5 keer moesten worden afgelegd.

Het eindklassement werd opgesteld op basis van de cumulatieve tijden van de specials. De formule gaf een prominente plaats aan rijtechniek in plaats van motorvermogen, en verraste sommige rijders die meer gewend waren aan wedstrijden op gesloten circuit. Het bewijs hiervan is de tijd van Wannes Defour, winnaar van de categorie minder dan 25 km/u, die meer dan een minuut sneller was dan Sébastien Jadouille, de winnaar in de min 45 km/u!

Onverwachte gasten op dit eerste E-Bike festival, waren de Sur-Rons, elektrische machines die zich situeren tussen fietsen en offroad motoren. Zij zorgden voor een mooie show en gaan ongetwijfeld een mooie toekomst tegemoet.

Deze organisatie van Royal Mons Auto Moto Club trok een groot aantal mensen aan die gratis de verschillende soorten elektrische tweewielers kwamen uitproberen die de mobiliteitsmodi van morgen zullen vormen.

Raadpleeg de uitslag

Partners

Back to top button